ΥΠΠ: “Η γυναίκα απέδειξε τις δυνατότητές της και καταξιώθηκε στον αθλητισμό”

{loadposition ba_textlink}

Στον αθλητικό χώρο η γυναίκα βρήκε κατανόηση και ευκαιρία να εκφραστεί, να αποδείξει τις δυνάμεις και τις δυνατότητές της και να καταξιωθεί, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στην ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και Αθλητισμός – Επιχειρώντας Αλλιώς», που διοργάνωσε χθες η «Επιτροπή Γυναίκα και Αθλητισμός» της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟΕ, της ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο, προηγήθηκε η τελετή απονομής του Βραβείου “Γυναίκα και Αθλητισμός 2015” της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), στην Έφη Μούζουρου για την μακρόχρονη και πολυεπίπεδη πορεία και προσφορά της στον αθλητισμό.

Η κ. Μούζουρου ευχαρίστησε την ΚΟΕ για την απόφαση να την προτείνει στη ΔΟΕ για το βραβείο, χαρακτηρίζοντας την, ως μια κορυφαία στιγμή της ζωής της, της αθλητικής και επαγγελματικής της καριέρας και πρόσθεσε ότι “η τιμητική αυτή διάκριση είναι μια προσωπική καταξίωση και ολοκλήρωση, μια αναγνώριση που ακολουθεί δεκαετίες προσφοράς στο χώρο του αθλητισμού”.

Η Ημερίδα είχε ως κύρια ομιλήτρια την Ειρήνη Καμπερίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παρέμβαση στην Ημερίδα με θέμα “Διεκδίκησε τα όνειρα σου. Μπορείς!”, έκανε η Εύη Μωραϊτίδου, αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης.

Την ημερίδα χαιρέτησε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» της ΚΟΕ, Κάλλη Χατζηιωσήφ, ενώ ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ουράνιος Ιωαννίδης στο δικό του χαιρετισμό, σημείωσε ότι «αναζητούνται ακόμη οι διαδικασίες για να ενισχυθεί η παρουσία του γυναικείου φύλου στα κοινά και κυρίως στις ανώτερες βαθμίδες διακυβέρνησης».

Πηγή: KYΠΕ