ΥΠΥΓ: “Ιερό δικαιώμα η απεργία”

{loadposition ba_textlink}

Ιερό το δικαίωμα στην απεργία ωστόσο η πολιτεία δεν μπορεί να τελεί υπό ομηρία αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Υγείας, καλώντας τους νοσηλευτές σε διάλογο.

Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης αναφέρει ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι απόλυτα σεβαστό και ιερό, προσθέτοντας ότι εξίσου ιερό, εάν όχι και ιερότερο, είναι και το δικαίωμα των πολιτών μας στην υγεία.

Απευθύνει επίσης έκκληση προς όλους όπως αναλογιστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν σε αυτή την ευαίσθητη χρονική συγκυρία.

Προσθέτει ότι η προσπάθεια για μεταρρύθμιση όλου του τομέα της υγείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σημειώνοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Περαιτέρω ο Υπουργός Υγείας αναφέρει : “Θέλω καταστήσω σαφές ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί υπό απειλές και ούτε να επιτρέψει να τεθούν οι ασθενείς συμπολίτες μας υπό ομηρία”και καλεί εκ νέου όλους να προσέλθουν στο διάλογο ο οποίος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για να συνδράμουμε όλοι εποικοδομητικά στη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας στη χώρα μας.

Πηγή: KYΠΕ