Η Goldman Sachs τρομοκρατεί και πάλι με Grexit

{loadposition ba_textlink}

Η Goldman Sachs επαναφέρει τα σενάρια περί Grexit με νέα έκθεση της. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ως ημερομηνία-ορόσημο την 20η Ιουλίου, όταν και η χώρα μας θα πρέπει να καταβάλει 2,2 δις ευρώ προς την ΕΚΤ.

“Οι πολιτικές εντάσεις είναι πιθανόν να αυξηθούν τους επόμενους μήνες”, αναφέρει η Goldman Sachs, εκτιμώντας πως το προσδοκώμενο κλείσιμο της αξιολόγησης δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιούλιο, την περίοδο δηλαδή που θα λάβει χώρα και το δημοψήφισμα για το Brexit.

“Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα σέρνονται και οι αρνητικές ειδήσεις θα πληθαίνουν, μπορεί αυτές να αποτελέσουν αιτία για τους επενδυτές να κρατηθούν προσωρινά μακριά από τοποθετήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα”, υπογραμμίζει η Goldman Sachs, παρατηρώντας ότι η αποπληρωμή των χρεών με νέα χρέη δεν είναι ποτέ η απάντηση.

Σύμφωνα με το εμπιστευτικό σημείωμα της επενδυτικής τράπεζας που δημοσιεύει ο Economist, παρά το γεγονός ότι η κρίση και η αντιπαράθεση της Ελλάδας με τους δανειστές της δεν αποτελεί πλέον είδηση, καλό θα είναι οι επενδυτές να είναι προετοιμασμένοι (κυρίως όσοι τοποθετούνται στις αγορές συναλλάγματος) για το ενδεχόμενο ακόμη και πολιτικής κρίσης στη χώρα εντός των επόμενων μηνών.

Παρόλα αυτά, οι ειδήσεις που αφορούν την ίδια τη Goldman Sachs δεν είναι περισσότερο ευοίωνες συγκριτικά με τα σενάρια που δημοσιεύει. Τρεις μήνες μετά τις προβλέψεις των αναλυτών ότι ο όμιλος θα ξεπεράσει την κρίση και θα σταθεροποιήσει τα κέρδη του, τώρα κάνουν μεταστροφή και αναθεωρούν τις προβλέψεις.

Οι νέες προβλέψεις κάνουν λόγο για τεράστια πτώση της τάξης του 45% στα κέρδη ανά μετοχή σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε 3,31 δολάρια. Αν συμβεί αυτό, θα είναι η πιο απότομη πτώση μεγάλης αμερικανικής τράπεζας.

Για την ακρίβεια, οι ειδικοί μείωσαν κατά 94 cents κατά μέσο όρο την εκτίμησή τους για τα προσαρμοσμένα κέρδη της Goldman Sachs, ανά μετοχή.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.