Πάει για κουκούλωμα η υπόθεση εναντίον γιατρού του δημοσίου

{loadposition ba_textlink}

Ακατανίκητη φαίνεται να είναι η ροπή κάποιων αρμοδίων του υπουργείου Υγείας, για το κουκούλωμα των διαφόρων σκανδάλων που αφορούν λειτουργούς της δημόσιας υγείας, καθώς για άλλη μια φορά χαρακτηρίζονται σκανδαλώδεις οι προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε να πέσουν στα μαλακά… οι πολύ σοβαρές καταγγελίες που αντιμετωπίζει γιατρός καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Παρά την ξεκάθαρη εισήγηση του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών Δρος. Πέτρου Μάτσα, για τερματισμό της εργοδότησής τους, εντούτοις κάποιοι κινούνται παρασκηνιακά ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με την επιστολή καταπέλτη που αποκαλύπτει σήμερα η «24», ο Δρ. Μάτσας πριν ενάμισυ περίπου μήνα, εισηγήθηκε γραπτώς προς την Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, τον τερματισμό της εργοδότησης του συγκεκριμένου γιατρού, ενώ αντίθετα, ο ερευνώντας λειτουργός της υπόθεσης Δρ. Χριστόδουλος Γιασεμίδης, εισηγήθηκε στην έκθεσή του όπως ανατεθεί στον εν λόγω καρδιολόγο, εργασία με λιγότερες απαιτήσεις!!.

Και το ερώτημα που γεννάται στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως ερμηνεύεται και πως εφαρμόζεται στην πράξη, για ένα ιατρικό λειτουργό που έρχεται σε καθημερινή επαφή με δεκάδες ασθενείς, ο «όρος, εργασία με λιγότερες απαιτήσεις». Το μόνο βέβαιο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει στην περίπτωση των ιατρικών λειτουργών, καθώς δεν πρόκειται ούτε για χειρονακτική, ούτε για οποιοδήποτε άλλο είδος εργασίας, αλλά για ένα λειτούργημα με ύψιστο αίσθημα ευθύνης για την ανθρώπινη ζωή.

Αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα που αποκάλυψε πριν λίγους μήνες η εφημερίδα «24», το οποίο είναι πλήρως διασταυρωμένο και επιβεβαιωμένο-μέσα από τις διάφορες επιστολές που κατέχουμε- εναντίον του εν λόγω γιατρού διατυπώθηκαν δεδάδες καταγγελίες από γιατρούς, νοσηλευτές και καρδιοπαθείς, με τις σοβαρές κατηγορίες της εσκεμμένης ιατρικής αμέλειας, της αδιαφορίας, της απρεπούς συμπεριφοράς αλλά και την έλλειψης ενδιαφέροντος στην εκτέλεση των ιατρικών του καθηκόντων.

Μάλιστα, ενδεικτικές είναι και οι επιστολές των Προϊστάμενών του στο Τμήμα, οι οποίοι ζητούσαν από τους αρμοδίους με την μορφή του κατεπείγοντως, την απομάκρυνσή του από την Καρδιολογική Κλινική, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Κατηγορείται για τον θάνατο 42χρονης

Μεταξύ των σοβαρών καταγγελιών που αντιμετωπίζει ο εν λόγω γιατρός, φαίνεται να είναι και ο θάνατος 42χρονης γυναίκας από τις Φιλιππίνες, η οποια, σύμφωνα με τις καταγγελίες, απεβίωσε εξαιτίας των παραλείψεων στην εκτέλεση των ιατρικών καθηκόντων, από μέρους του εν λόγω γιατρού. Αυτό φαίνεται να ενισχύεται αλλά και να επιβεβαιώνεται από την έρευνα που πραγματοποίησε μετά από οδηγίες της Αστυνομίας, ο Υπεύθυνος του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Λάρνακας, ο οποίος κλήθηκε να εξετάσει τις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου της 42χρονης γυναίκας το 2014. Συγκεκριμένα, στην έκθεση που υπέβαλε ενώπιον του Υπουργείου, ο Ιατρικός Λειτουργός, καταλόγιζε ευθύνες στον τότε επί καθήκοντι καρδιολόγο του Νοσοκομείου Λάρνακας για τον θάνατο της 42χρονης και ζητούσε από την αρμόδια αρχή την επείγουσα απομάκρυνσή του από το Τμήμα και ταυτόχρονα την αντικατάστασή του από άλλο καρδιολόγο. Να σημειώσουμε ότι ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας εκκρεμεί ποινική υπόθεση εναντίον του σχετικά με τα αίτια θανάτου της 42χρονης.

Παιζει τη ζωή των ασθενών κορόνα-γράμματα

Σοβαρότατες είναι επίσης οι καταγγελίες που διατύπωσε δεύτερος προϊστάμενος του υπο κατηγορία γιατρού, ο οποίος αναφέρθηκε σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις όπου, ο εν λόγω γιατρός, δεν ανταποκρίθηκε, ή καθυστέρησε να ανταποκριθεί ως εφημερεύων καρδιολόγος, σε κλίσεις προσέλευσης στο νοσοκομείο για αντιμετώπιση περιστατικών με οξύ καρδιολογικό πρόβλημα. Ενδεικτικές είναι και οι καταγγελίες τόσο του Διευθυντή, όσο και ιατρικού λειτουργού του Τμήματος Ατυχημάτων και Επείγοντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λάρνακας (ΤΑΕΠ) όπου παρά τις επανειλημμένες κλήσεις τους για αντιμετώπιση έκτακτου καρδιολογικού περιστατικού, δεν ανταποκρίθηκε.

Τον καταγγέλουν και ασθενείς

Δεκάδες ασθενείς με τη σειρά τους έχουν προχωρήσει επίσης σε καταγγελία εναντίον του εν λόγω γιατρού, με την κατηγορία ότι δεν τους παρέχει την απαιτούμενη προσοχή και φροντίδα που χρειάζονται ως καρδιοπαθείς, ενώ σε επιστολές τους προς τους αρμοδίους ζήτησαν, επίσπευση των διαδικασιών ώστε να παρακολουθούνται από άλλους γιατρούς. Οι περισσότεροι ασθενείς μάλιστα τον κατήγγειλαν ότι αρνείται να τους εξετάσει στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου και απλά τους γράφει την φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθήσουν.

Χάδι… τα ευρήματα του ερευνώντα λειτουργού

Παρά τις σοβαρότατες καταγγελίες που διατύπωσαν κατά καιρούς εναντίον του, τόσο προϊστάμενοί , συνάδελφοί αλλά και πολλοί ασθενείς του καρδιολόγου, εντούτοις παραμένει το ερώτημα για το περιεχόμενο των ευρημάτων της έρευνας που διενήργησε ο Δρ. Γιασεμίδης, και τις προσπάθειες που φαίνεται ότι καταβάλλονται από ορισμένους ώστε η υπόθεση να πέσει στα μαλακά. Να σημειώσουμε ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί εδώ και 6 μήνες, ενώ τα πορίσματά της, στάληκαν στη Διεύθυνση του Υπουργείου από τον Οκτώβριο του 2015 χωρίς μέχρι σήεμρα να έχουν παρθεί οποιεσδήποτε αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Πάντως,όπως διαφαίνεται και από την επιστολή του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών, τα πορίσματα της έκθεσης στάληκαν για δεύτερη φορά ενώπιον της Διεύθυνσης του Υπουργείου στις 8 περασμένου Φεβρουαρίου, με την ξεκάθαρη πλέον εισήγηση, τερματισμού της εργοδότησης του εν λόγω γιατρού.