Συνέδριο: “ Θρησκεία – Τρομοκρατία – Παιδεία”

Την Τρίτη 4.04.2016, η Κανονολόγος – Ισλαμολόγος και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιστορικών Μελετών για την Ειρήνη, Δρ. Αρετή Δημοσθένους προσκεκλημένη από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και την Πολιτιστική Επιτροπή ΠΟΕΔ Πάφου, παραχώρησε ανοιχτή ομιλία στο κοινό, με θέμα “Θρησκεία – Τρομοκρατία – Παιδεία”.
Συντονίστρια ήταν η Παναγιώτα Ματθαίουενώ χαιρετισμό παραχώρησε ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής ΠΟΕΔ Πάφου, κ Χρήστος Χατζηλοίζος και ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης του Πανεπιστημίου Νεάπολις.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους ο πρώην λειτουργός Δημοτικής εκπαίδευσης, επιθεωρητές Δημοτικής εκπαίδευσης, καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου.
Η κ. Αρετή Δημοσθένους αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την τρομοκρατία, τη διαφορά της θρησκείας, τη πολυπολιτισμική κοινωνία μας, καθώς επίσης και στη γνώση ως το όπλο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Τέλος, αναφέρθηκε στο Ισλάμ αναλύοντας την κοινωνία αλλά και τον τρόπο ζωής τους, στο ισχυρό Δίκαιο το Sharia, αλλά και στις Κοινωνικές και Εκπαιδευτικές προεκτάσεις που έχουν λάβει οι τρομοκρατικές επιθέσεις. Η κ. Δημοσθένους έκλεισε την ομιλία της τονίζοντας τη σημασία του ρόλου των Εκπαιδευτικών και τη μεταλαμπάδευση των γνώσεων τους.