Δύο Αφγανοί ‘πρόσφυγες’ ετοίμαζαν τρομοκρατικά κτυπήματα στην Ιταλία και Βρετανία

{loadposition ba_textlink}

Συνελήφθησαν στην Ιταλία δύο Αφγανοί, φερόμενοι ως πρόσφυγες με καθεστώς διεθνούς προστασίας που τους παραχωρήθηκε στην Ιταλία το 2011 και πέρσι αντίστοιχα, με τις κατηγορίες της ετοιμασίας τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ιταλία και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΣΑμεντ, οι δύο Αφγανοί συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία στην νότια πόλη του Μπάρι.

Ο Hakim Nasiri κατηγορείται για διεθνή τρομοκρατία και ο Gulistan Ahmadzai για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Στο στόχαστρο είχαν βάλει αρχαιολογικά αξιοθέατα στη Ρώμη όπως το Κολοσσαίο, αεροδρόμια, λιμάνια, αστυνομικά οχήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία στην Ιταλία και τη Βρετανία.

“Η οργάνωση προετοίμαζε τα κτυπήματα με επιθεωρήσεις στους χώρους, φωτογραφικό υλικό και βίντεο” ανέφερε η αστυνομία.

Ο Nasiri διέμενε στο κέντρο αιτητών ασύλου στο Bari-Palese και του είχε παραχωρηθεί το καθεστώς προστασίας αυτό τον μήνα, ενώ ο Ahmadzai διέμενε επίσης σε κέντρο αιτητών ασύλου στο Borgo Libertà στην νότια πόλη της Foggia και του παραχωρήθηκε καθεστώς προστασίας στον Σεπτέμβρη του 2011.

Οι επιθεωρητές εκτιμούν ότι βρήκαν τα ίχνη μιας εγκληματικής οργάνωσης διεθνούς τρομοκρατίας στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

Η οργάνωση αυτή, είπαν, αποτελείται από ένα δίκτυο υλικοτεχνικής υποστήριξης μιας υπερεθνικής θρησκευτικής οργάνωσης, με διασυνδέσεις με την διεθνή τρομοκρατική οργάνωση ISIS και την Αλ Κάιντα.

Οι ύποπτοι φαίνεται να έδιδαν στήριξη σε μεμονωμένα άτομα που ήταν έτοιμα για επιθέσεις αυτοκτονίας.

Στο υλικό που βρέθηκε στην κατοχή τους περιλαμβάνονται και φωτογραφίες από όπλα, μαχητές Ταλιμπάν, ηχητικό υλικό εξτρεμιστικών ισλαμικών προσευχών.

“Το τρομοκρατικό δίκτυο διέδιδε τον ιερό πόλεμο και την βίαιη ιδεολογία αλλά και τεχνικές μάχης όπως οδηγίες για κατασκευή εκρηκτικών, μέσω του διαδικτύου”, ανέφερε το κατηγορητήριο, προσθέτοντας ότι το υλικό ήταν έτοιμο για χρήση.

Καταζητούνται ακόμη τρία άτομα με κατηγορίες για τρομοκρατία και διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Πηγή: KYΠΕ