Α. Κυπριανού: “Ψήφος στο ΑΚΕΛ είναι δύναμη στη δύναμη που παλεύει για τους πολλούς”

{loadposition ba_textlink}

“Στις 22 του Μάη καλούμαστε να αποφασίσουμε. Είτε θα ενισχυθεί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ, είτε θα δυναμώσει η φωνή της αντίστασης και της διεκδίκησης, η φωνή του ΑΚΕΛ-Αριστερά- Νέες Δυνάμεις. Η αποχή, η ανοχή ή και η στήριξη μας στις 22 του Μάη μπορεί να αφήσει Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ να συνεχίσουν ανενόχλητοι αυτό που κάνουν, να κυβερνούν τον τόπο για λογαριασμό των λίγων”, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι “η ψήφος στις 22 του Μάη στο ΑΚΕΛ- Αριστερά-Νέες Δυνάμεις είναι δύναμη στη δύναμη που παλεύει για τους πολλούς”.

Σε ομιλία του στο το Συνέδριο των Οικοδόμων της ΠΕΟ ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ είναι το μεγάλο κόμμα που μπορεί να παλέψει και να αντισταθεί, “δεν είμαστε ένα συγκυριακό κόμμα, που αποφάσισε ένας άνθρωπος να το ιδρύσει για να ικανοποιήσει το εγώ και τις φιλοδοξίες του. Ούτε ένα κόμμα που γέρνει όπου φυσάει ο άνεμος, που είναι του χεριού τους. Είμαστε η μεγάλη δύναμη της Αριστεράς! Και χρειαζόμαστε δύναμη από το λαό για να είμαστε η δύναμη για το λαό!”

Κάλεσε όλους όσοι μοιράζονται την ίδια αγωνία για το μέλλον του τόπου και για τα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα, να βαδίσει με το ΑΚΕΛ, ενώ είπε για το ΔΗΣΥ ότι “το συμφέρον της πατρίδας και της οικονομίας είναι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι για ψίχουλα και να μη διαμαρτύρονται”, προσθέτοντας ότι “για τους λίγους κάνουν πολιτική, για τους λίγους φροντίζουν, για τους λίγους φτιάχνουν νόμους και για τους λίγους τους παραβιάζουν”.

Ανέφερε ότι “μόλις προχτές μας είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ότι `τα 500 ευρώ δεν είναι αξιοπρεπής μισθός αλλά είναι καλύτερος από το μηδέν`” και πρόσθεσε ότι “αν τους ενδιέφερε να διασφαλίσουν για τους εργαζόμενους αξιοπρεπείς μισθούς, θα έβρισκαν δύο λόγια να πουν μπροστά στο γεγονός ότι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων έφτασαν στο ψηλότερο σημείο της εικοσαετίας, ενώ η αξία των μισθών πήγε πίσω είκοσι χρόνια”.

“Σήμερα μιλούν για `σταθερή προοπτική`”, είπε ο κ. Κυπριανού και διερωτήθηκε πού την είδαν την προοπτική και κατά πόσον “πήγαν μια βόλτα στα νοσοκομεία, είδαν τις ουρές των ασθενών που πολλαπλασιάζονται και το προσωπικό που εξανεμίζεται μέρα με τη μέρα, πήγαν στα κοινωνικά παντοπωλεία να δουν πόσος κόσμος περιμένει στις ουρές, πήγαν ποτέ στους προσφυγικούς συνοικισμούς και είδαν το κίνημα των αναπήρων, τους μονογονιούς και άκουσαν αυτούς που κουράστηκαν να περιμένουν τα ψίχουλα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι “οι πολιτικές που επιβάλλουν στο λαό μας είναι πολιτικές εξαθλίωσης και φτωχοποίησης, πολιτικές λιτότητας και πολιτικές τις οποίες επιβάλλει η ίδια η φιλοσοφία τους”, προσθέτοντας ότι “έλεγαν κάποτε ότι είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις επειδή δήθεν τις συμφώνησε ο Χριστόφιας”, ενώ σήμερα “λένε ανοικτά πλέον” και “ομολογούν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι γι’ αυτούς ιδεολογικό ζήτημα”.

Αναφέροντας ότι “ακούγεται δυστυχώς από αρκετούς το `δεν αξίζει τον κόπο να πάμε να ψηφίσουμε`, `δεν υπάρχει διέξοδος, δεν υπάρχει ελπίδα`”, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “είναι με την αποχή που δεν θα υπάρχει ελπίδα, που δεν θα υπάρχει διέξοδος, προσθέτοντας ότι “η αποχή δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε, δεν πρόκειται να μειώσει την ανεργία” και “δεν θα αυξήσει τους μισθούς”.

“Αν νομοσχέδια τα οποία θα αλώσουν τη ζωή μας, θα κατεδαφίσουν όσα πέτυχαν οι προηγούμενες γενιές, θα διαλύσουν κάθε προοπτική για το μέλλον των νέων πέρασαν με μια ψήφο διαφορά όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι ο καθένας από εμάς να πάει στην κάλπη και να στηρίξει το ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις”, πρόσθεσε.

Κυπριακό

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι ο λαός μας αναμένει να ακούσει την αλήθεια και ότι το κύριο εμπόδιο στις προσπάθειες μας είναι η τουρκική αδιαλλαξία, προσθέτοντας ότι “αν εμείς εγκαταλείψουμε τα συμφωνηθέντα, πολύ απλά θα έχουμε κάνει το χατίρι στην Τουρκία να πετύχει το στόχο της”.

“Για το ΑΚΕΛ η λύση του Κυπριακού είναι ο πρώτιστος και αμετάθετος μας στόχος. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε αυτό το όραμα του κυπριακού λαού με πίστη, σθένος και συνέπεια. Δίχως βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα συμφωνήσουμε στην οποιαδήποτε λύση. Είναι γι’ αυτό που το ΑΚΕΛ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο από τον οποιονδήποτε”, πρόσθεσε, αναφέροντας ότι “για την επίτευξη αυτού του αυτού του στόχου μπορούμε να συναντηθούμε με ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αλλά έχουν την ίδια αγωνία μαζί μας για το μέλλον του τόπου”.

Πηγή: KYΠΕ