Αλληλεγγύη: ” Η συμβολή στο θέμα της βίζας για την Τουρκία στην ευρωβουλή είναι καθοριστική”

{loadposition ba_textlink}

Η ανακοίνωση του κινήματος Αλληλεγγύη:

 

“Η απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μπλοκάρει τη διαδικασία για το θέμα της κατάργησης της θεώρησης διαβατηρίων για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην ΕΕ αποδεικνύει ότι δεν μπορούμε να υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της Άγκυρας και να συμβιβαζόμαστε».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Διαψεύδονται όσοι εκ των ημετέρων ισχυρίζονται ότι δεν έχουμε εναλλακτικές επιλογές και ότι θα πρέπει να προβαίνουμε σε υποχωρήσεις γιατί δεν βρίσκουμε συμμάχους στην ΕΕ».

Εμείς δώσαμε την μάχη μέσα στο ECR και με την στήριξη φίλων μας από άλλες κομματικές ομάδες και το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί.
«Ιδού», τονίζεται στην ανακοίνωση, «που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τήρησε μια αξιοπρεπή στάση αρχών, την οποία η συμμαχία ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ θα ήταν δυνατό να χαρακτηρίσει ως μαξιμαλιστική και ακραία επειδή χαλά το καλό κλίμα με την Άγκυρα».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η Αλληλεγγύη επισημαίνει ότι «η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση στο μέλλον να δώσει τη σύμφωνη γνώμη της για την ακύρωση της βίζας σε Τούρκους πολίτες εάν η Άγκυρα δεν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν εκπληρώσει τις λοιπές «κυπρογενείς» υποχρεώσεις», όπως ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης δεσμεύτηκε δημόσια.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ επισημαίνει ότι αισθάνεται πλήρη ικανοποίηση για την εισήγηση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μπλοκάρει στο Συμβούλιο την διαδικασία κατάργησης της βίζας και να αναζητήσει συμμαχίες για να κερδίσει η Κυπριακή Δημοκρατία όλα όσα οφείλει να πράξει η Τουρκία.”