Άμεσα τα βήματα για την στελέχωση της Ιατρικής Σχολής ΠΚ

{loadposition ba_textlink}

Στην τελική ευθεία για την περαιτέρω στελέχωσή της Ιατρικής Σχολής του βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς διεξάγονται οι συνεντεύξεις με τα υποψήφια μέλη του ακαδημαϊκού της προσωπικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου, οι συνεντεύξεις αφορούν τέσσερις θέσεις στη βαθμίδα του Καθηγητή (Γενική Χειρουργική, Εσωτερική Παθολογία, Παιδιατρική, Γυναικολογία), και πέντε στη βαθμίδα του Λέκτορα ή Επίκουρου Καθηγητή (Επιδημιολογία/ Δημόσια Υγεία, Γενική Χειρουργική, Ογκολογία/Αιματολογία, Εσωτερική Παθολογία και Ιστοπαθολογία).

Με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, το Σεπτέμβριο του 2016 η Ιατρική Σχολή θα στεγάζεται στο ανακαινισμένο πλέον και πλήρως εξοπλισμένο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Υγείας (ΣΕΚΥ) (πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας). Εκεί, θα στεγάζονται, μεταξύ άλλων, τα κλινικά εργαστήρια και τα εργαστήρια ανατομίας της Ιατρικής Σχολής, καθώς και το Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής. Το κτήριο θα διαθέτει επίσης αμφιθέατρο 350 θέσεων.

Το 2014 το «Ίδρυμα Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα» προέβη σε δωρεά ύψους 9 εκ. Ευρώ προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με σκοπό την ανέγερση του κτηρίου όπου θα στεγάζεται η Ιατρική Σχολή. Το κτήριο θα φέρει το όνομα «Κτήριο Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας – ΝΙΚΟΣ Κ. ΣΙΑΚΟΛΑΣ» Η δωρεά των 9 εκατομμυρίων αποτελεί τη συνέχεια της δωρεάς των 4.5 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία είχε επίσης προβεί το «Ίδρυμα Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα» για την ανέγερση του «Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Υγείας», όπου θα στεγάζεται το Κλινικό μέρος της Ιατρικής Σχολής.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης έχουμε μεγάλη ευθύνη διότι χτίζουμε υποδομές για τα παιδιά μας και για τα παιδιά των παιδιών μας, αναφερόμενος όχι μόνο στις κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και εν γένει στις βάσεις που επιδιώκει να θέσει το Πανεπιστήμιο, ώστε να προσφέρει στους φοιτητές του υψηλού επιπέδου διδασκαλία σε συνδυασμό με ευκαιρίες ενασχόλησης με ερευνητικά έργα και καινοτόμα προγράμματα. Σημείωσε ότι η ίδρυση και λειτουργία της Ιατρικής Σχολής, έχει σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Η Ιατρική Σχολή ήδη προσελκύει άριστους υποψήφιους φοιτητές από την Κύπρο και από την Ελλάδα. Κατά τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας της η Ιατρική Σχολή έχει εκπαιδεύσει 84 φοιτητές, εκ των οποίων οι 28 πρόκειται να ξεκινήσουν το πιο σημαντικό τμήμα των σπουδών τους, την τριετή κλινική εκπαίδευση.

Πηγή: KYΠΕ