Άμεση απάντηση Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου στους Οικολόγους

“Η συνεργασία Κυβέρνησης και Δημοκρατικού Συναγερμού είναι στενότατη από την αρχή της διακυβέρνησης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, προς αντιμετώπιση των πολλών και πρωτοφανών προβλημάτων που παρέλαβε η Κυβέρνηση στην οικονομία.

Δεν είναι άγνωστο ότι ο βασικός πυλώνας στήριξης της Κυβέρνησης Αναστασιάδη στη Βουλή των Αντιπροσώπων ήταν και είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός πάντα με τη συνεργασία που επιτεύχθηκε με άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Αυτό αντανακλάται και στην τεράστια επιτυχία της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο με λιγότερο από τον προϋπολογισθέν κόστος, χωρίς την ανάγκη επιπρόσθετων μειώσεων σε μισθούς, συντάξεις ή αύξηση φορολογιών πέραν από εκείνες που επιβλήθηκαν το Δεκέμβριο του 2012. Αντανακλάται επίσης στην επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές, στην επιστροφή σε πρωτογενή πλεονάσματα και ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και στη σταθερή, όπως καταδεικνύουν τα έγκυρα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, πτώση της ανεργίας,

Η συνεργασία Κυβέρνηση – ΔΗΣΥ και άλλων κομμάτων που συνέβαλαν αντανακλάται ακόμη και στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που κατάφερε να προχωρήσει η Κυβέρνηση, και μέσω της Βουλής, στο σύστημα πρόνοιας με την εισαγωγή του ΕΕΕ, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τη μεταρρύθμιση στην Εθνική Φρουρά με τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, αλλά και στη Δημόσια Υπηρεσία μέσω των νομοσχεδίων που εκκρεμούν στη Βουλή.

Ως εκ τούτου για να επιτευχθούν όλα αυτά, οι συναντήσεις για συντονισμό είτε του Πολιτικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Προεδρικό είτε Υπουργών με την ηγεσία του ΔΗΣΥ ήταν σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία τρία χρόνια.

Το κυβερνητικό έργο και οι σχεδιασμοί δεν πρόκειται να σταματήσουν λόγω προεκλογικής περιόδου, όπως ούτε οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού έχουν διακοπεί. Αντίθετα, πρέπει να συνεχιστούν ενόψει και της νέας Βουλής που θα προκύψει από τις Εκλογές της 22ας Μαΐου ώστε να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο.

Συνεπώς, η Κυβέρνηση ενσυνείδητα δεν επιθυμεί την εμπλοκή στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, αναγνωρίζοντας ότι πέραν από τη σταθερή στήριξη του ΔΗΣΥ απαιτείται ευρύτερη συνεργασία με όλα τα κόμματα και ιδιαιτέρως εκείνα που στηρίζουν την Κυβέρνηση σε πολιτικές που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του κράτους και την οικονομία, αλλά και τη στήριξη στις προσπάθειες για επίλυση του εθνικού μας θέματος.”