Ανάγκη στήριξης των παραλίων με ναυαγοσώστες

{loadposition ba_textlink}

Θέμα περαιτέρω ενίσχυσης των ναυαγοσωστικών μονάδων στις διάφορες παραλιακές περιοχές θέτει, με επιστολή του στον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως και Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Οδυσσέως ανέφερε πως και παλαιότερα είχε υποβληθεί σειρά αιτημάτων στις Επαρχιακές Διοικήσεις από διάφορες παράλιες Τοπικές Αρχές για την ανάγκη ενίσχυσης των ναυαγοσωστικών τους μονάδων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασής των ναυαγοσωστών που υπηρετούν στις περιοχές λουομένων σε περίπτωση άδειας ανάπαυσης ή άδειας ασθενείας και κυρίως στην αντικατάσταση τους στα day off τους.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών και Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό Εσωτερικών ενόψει της έναρξης της νέας καλοκαιρινής περιόδου να επανεξεταστεί το αίτημα και να γίνει ότι είναι δυνατόν για να ενισχυθεί η επιτήρηση και η ασφάλεια των παραλιών.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν – όπως είπε – ότι η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό στην Κύπρο και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο τουρισμός είναι ο τομέας που δίνει σημαντικές ανάσες στην κυπριακή οικονομία, ο κ. Οδυσσέως σημείωσε πως απαιτείται η αύξηση των ναυαγοσωστών που υπηρετούν σήμερα, ώστε να ικανοποιούνται τουλάχιστον οι ελάχιστες ανάγκες κάλυψης των αναγκών σε ναυαγοσώστες, αυξάνοντας και τα επίπεδα ασφάλειας των λουομένων και αναβαθμίζοντας κατ’ επέκταση το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Πηγή: KYΠΕ