Ανησυχεί για το θέμα της βίζας και την παραίτηση Νταβούτογλου το ΑΚΕΛ

{loadposition ba_textlink}

Σε διάσκεψη Τύπου ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης είπε πως «τα 72 κριτήρια που έχουν τεθεί, ενώ για χρόνια δεν εκπληρώνονταν μέσα σε λίγες μόνο βδομάδες ικανοποιήθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και επιβάλλει την ανάγκη ουσιαστικού νομοτεχνικού αλλά και πολιτικού ελέγχου για την πραγματική δυνατότητα και βούληση της Τουρκίας να τα εφαρμόσει στην πράξη» και σημείωσε ότι τα κριτήρια που δεν έχουν εκπληρωθεί είναι σημαντικά.

«Η εξέλιξη αυτή φυσιολογικά προκαλεί ανησυχίες» είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Την ίδια ώρα έκανε λόγο για «υπερβολές» και για «παραπλανητική προσπάθεια σύνδεσης αυτής της εξέλιξης με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας» και ανέφερε ότι «αυτό που για μια ακόμη φορά προβάλλει ως το πλέον σημαντικό είναι η ανάγκη σωστής λύσης του Κυπριακού, που να περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα την πολύ σημαντική σύγκλιση Χριστόφια- Ταλάτ αναφορικά με την αναλογία 4:1 ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους υπηκόους».

Επανέλαβε ακόμα ότι ΑΚΕΛ αναμένει από την κυβέρνηση επίσημη ενημέρωση για τους χειρισμούς στους οποίους έχει προβεί και προβαίνει αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Λουκαΐδης εξέφρασε την ανησυχία του ΑΚΕΛ για τις πιθανές επιπτώσεις στο Κυπριακό από την παραίτηση Νταβούτογλου από την πρωθυπουργία της Τουρκίας, με δεδομένη την απόλυτη κυριαρχία του Προέδρου Ερτογάν στα πολιτικά πράγματα στην Τουρκία.

Παράλληλα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε πως όσα παρουσιάζονται σε σημερινό δημοσίευμα για τη γνωστή προσφορά αγοράς από το δημόσιο 84 διπλοκάμπινων οχημάτων, είναι ιδιαίτερα σοβαρά και απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση από την Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους. «Κυρίως όμως θα πρέπει να απαντηθεί το σοβαρό ερώτημα κατά πόσο οι όροι της προσφοράς ήταν φωτογραφικοί για συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία φαίνεται να ήταν η μοναδική που μπορούσε να παραδώσει τα οχήματα εντός της σύντομης χρονικής περιόδου όπου έχει καθοριστεί στους όρους της εν λόγω προσφοράς» είπε.

Δια στόματος Γιώργου Λουκαΐδη το ΑΚΕΛ εξέφρασε ακόμα τη συμπαράσταση του στην Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου στο αίτημα της για διεύρυνση των κοινωνικών παροχών και ειδικότερα για το θέμα της ενίσχυσης της ανεξάρτητης διαβίωσης και πρόσβασης στις απαιτούμενες υπηρεσίες για τα τετραπληγικά άτομα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ