Ανοιξαν οι κάλπες στην ελεύθερη Αμμόχωστο για τις σημερινές βουλευτικές εκλογές

{loadposition ba_textlink}

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι για διάλειμμα μίας ώρας, θα ανοίξουν στη μία το μεσημέρι και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, οπόταν θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν εκτός από το εκλογικό βιβλιάριο και με τις νέου τύπου ταυτότητες, ενώ σημειώνεται πως για την Αμμόχωστο ο κόσμος δικαιούται να βάλει μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχος Αμμοχώστου Ανδρέας Κτωρίδης συνολικά στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου λειτουργούν συνολικά 51 εκλογικά κέντρα. Το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο είναι στο Γυμνάσιο Δερύνειας με 700 εκλογείς και το μικρότερο στο Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου με 427 εκλογείς.

Οι εγκλωβισμένοι ψηφίζουν στο Κέντρο Γ στην Αχερίτου ενώ οι εκλογείς Λευκωσίας και Κερύνειας ψηφίζουν στο Κέντρο Ν του Β Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου. Συγκεκριμένα, 185 εκτοπισμένοι είναι της επαρχίας Κερύνειας και 258 είναι εκτοπισμένοι της επαρχίας Λευκωσίας.

Οι εκλογείς των θρησκευτικών ομάδων, δηλαδή οι Μαρωνίτες και οι Λατίνοι ψηφίζουν σε εκλογικά κέντρα στη Λάρνακα.

Ο αριθμός των ψηφοφόρων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι 30,735, ενώ ο αριθμός των ψηφοφόρων παγκύπρια για την Αμμόχωστο είναι 110,879.

Υπενθυμίζεται ότι 89 υποψήφιοι, εκ των οποίων 18 γυναίκες, από δώδεκα κόμματα και συνδυασμούς υπέβαλαν υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές διεκδικώντας μία από τις 11 έδρες της Αμμοχώστου.

Επτά κόμματα και συνδυασμοί κατέρχονται με 11 υποψηφίους, ένα κόμμα με 6 υποψηφίους, ένα με 3 υποψηφίους και τρία κόμματα κατέρχονται με ένα υποψήφιο.

Για τη διεξαγωγή των εκλογών στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου εργάζονται συνολικά 255 υπάλληλοι μεταξύ των οποίων 77 άνεργοι πτυχιούχοι.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Αστυνομία περίπου 112 αστυνομικοί από την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου εργάζονται σήμερα προκειμένου οι βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν ομαλά.

Πηγή: KYΠΕ