Ανοχή τέλος για τους ιδιοκτήτες θαλασσίων σπορ!

 

{loadposition ba_textlink}

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το Δημαρχείο Αγίας Νάπας, εκ μέρους των ιδιοκτητών θαλασσίων σπορ όχι μόνο της περιοχής αλλά και των υπόλοιπων παραθαλάσσιων κοινοτήτων. Με το σύνθημα “Δεν επαιτούμε, απαιτούμε το δικαίωμα στην εργασία”, 80 ιδιοκτήτες θαλασσίων σπορ παρευρέθηκαν σήμερα έξω από το Δημαρχείο Αγίας Νάπας γιατί “η ανοχή τους έλαβε τέρμα”. 

Σε συνομιλία που είχε το 24h.com.cy με τον Πρόεδρο των ιδιοκτητών, Δημήτρη Χατζηδημητρίου, αναφέρθηκε πως ο λόγος για τον οποίο προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση είναι διότι ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας αρνείται να ολοκληρώσει τη διαδικασία προσφορών, η οποία εκκρεμεί από τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο “η κατάσταση αυτή είναι καιρός να λήξει καθώς η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και αφενός οι επιπτώσεις είναι αρνητικές για τους ίδιους, της οικογένειες τους μα και για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι καταφθάνουν στο νησί με μία συγκεκριμένη εικόνα για το τι αυτό μπορεί να τους προσφέρει. Αντ΄ αυτού δημιουργείται μία δυσάρεστη κατάσταση για όλους τους εμπλεκομένους, εργαζομένους και επισκέπτες καθώς η άδειες δεν έχουν ανανεωθεί με αποτέλεσμα οι μεν να μην μπορούν να εργαστούν και οι δε να μην μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους όπως θα περίμεναν. Ως εκ τούτου, η εικόνα που δημιουργείται για τις τουριστικές παροχές του νησιού έχει αρνητικό αντίκτυπο”.

Η διαμαρτυρία που έλαβε χώρα σήμερα έξω από το Δημαρχείο, αποσκοπούσε στην άσκηση πίεσης προς το Δήμο, ο οποίος από την περασμένη Δευτέρα αναβάλει τη συνάντηση με τους δημοτικούς συμβούλους και τους ιδιοκτήτες των θαλασσίων σπορ.

“Ο Δήμαρχος να αναλάβει τις ευθύνες του”

«Νιώθουμε μία κοροϊδία εκ μέρους του δημάρχου, για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε», σημειώνει δυσαρεστημένος ο κύριος Δημήτρης Χατζηδημητρίου, αναζητώντας μία απλή δόση λογικής σε όλο αυτό που συμβαίνει.

«Δυστυχώς, σταματήσαμε να έχουμε εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του Δημάρχου και για αυτό προχωρήσαμε στη διαμαρτυρία αυτή, ζητώντας αρχικά συγγνώμη από όλους τους επισκέπτες για την ταλαιπωρία που προκαλείται».

“Δεν είμαστε ερασιτέχνες”

Οι διαμαρτυρόμενοι απαιτούν το δικαίωμα στην εργασία, καθώς όπως μας τόνισε ο κ. Δημήτρης, τους χαρακτηρίζει επαγγελματισμός εδώ και σαραντα χρόνια.

«Η διαμαρτυρία έχει λήξει, κάποιοι έχουν κατασκηνώσει έξω από το Δημαρχείο, άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν δει μεροκάματο σχεδόν ένα χρόνο», τονίζει ο ίδιος ευελπιστώντας πως η κίνησή τους θα φέρει αποτελέσματα.  «Ο λόγος για τον οποίο κάναμε υπομονή τόσο καιρό, είναι διότι είχαμε πίστη στους νόμους και στην κυπριακή πολιτεία, καθώς οι υπόλοιποι παραθαλάσσιοι δήμοι προχώρησαν κανονικά στην πραγματοποίηση των υποδείξεων της αρμόδιας αρχής και της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, με μόνη εξαίρεση των Δήμο Αγίας Νάπας, ο οποίος παρέλειψε να προχωρήσει τη διαδικασία. Ο Δήμαρχος ψεύδεται, στηρίζοντας πως οι ενέργειές του αποτελούν απόρροια των υποδείξεων των εγγράφων του Γενικού Εισαγγελέα και του Υπουργείου Εσωτερικών, κάτι το οποίο δεν ευσταθεί».

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν, στην προσπάθεια κάποιων ιδιοκτητών να εισέλθουν βίαια στο Δημαρχείο. Για αυτά τα περιστατικά ο Πρόεδρος υπογράμμισε πως «Δυστυχώς δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τα συναισθήματα αυτά, πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν δει μεροκάματο από πέρυσι. Ο ίδιος ο Δήμαρχος θα μπορούσε να εμφανιστεί και να κατευνάσει τα πνεύματα δίνοντας κάποια υπόσχεση για νέα συνεδρίαση. Οι κινήσεις δεν τιμάνε κανένα ούτε τον ίδιο το Δήμαρχο».

«Αν ο Δήμαρχος δεν ανταποκριθεί έως τη Δευτέρα όπου αναμένεται νέα συνεδρία, τότε η φωτιά θα αναζωπυρωθεί. Για εμάς ο αγώνας δεν σταματάει εδώ», κλείνει.