Απάντηση από τον Υπουργό Παιδείας για την χθεσινή επιστολή του μαθητή για το Bullying

{loadposition ba_textlink}

Σχετικά με επεισόδιο σύγκρουσης δύο μαθητών σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Λεμεσού και την κατάληξη του ενός εκ των δύο στο Νοσοκομείο Λεμεσού, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) αναφέρει ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο για τη πλήρη διερεύνηση του επεισοδίου όσο και για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς επιστροφής και ένταξης του τραυματισθέντος μαθητή στη σχολική μονάδα.

Συγκεκριμένα τόσο ΥπουργόςΠαιδείας και Πολιτισμού όσο και ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης,εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για την πορεία της υγείας του μαθητή και ενημέρωσαν την μητέρα του για την αποστολή, τη Δευτέρα το πρωϊ (23/05/2016), της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (Ο.Α.Π.) για να ενισχύσει το έργο της σχολικής μονάδας και να προσφέρει ψυχολογική στήριξη στο μαθητή, να διασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας και ομαλής ένταξής του στο σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα η Ο.Α.Π. θα αξιολογήσει επιτόπου τα δεδομένα και θα έχει συνεργασία με τον Επαρχιακό Πρώτο Λειτουργό, το Διευθυντή του σχολείου, το Σχολικό Σύμβουλο και τον Εκπαιδευτικό Ψυχολόγο.
Το ΥΠΠ διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και θα συμβάλει ενεργά στην πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης.