Απελάθηκε ο ανταποκριτής του BBC στη Βόρεια Κορέα

{loadposition ba_textlink}

Απρεπή δημοσιογραφική κάλυψη των εξελίξεων στη Βόρεια Κορέα καταλόγισαν οι αρχές της χώρας στον ανταποκριτή του BBC στην Πιονγιάνγκ Rupert Wingfield-Hayes κι έτσι προετοιμάζεται η απέλασή του, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής μπροστά, κρατήθηκε στο αεροδρόμιο και ανακρίθηκε αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο εργάζεται για να τον βγάλει από τη χώρα και δεν θα του επιτραπεί ποτέ ξανά η είσοδος στην απομονωμένη χώρα.

Το BBC διευκρινίζει πως ήταν μαζί με άλλα δύο μέλη του προσωπικού του δικτύου, την παραγωγό Maria Byrne και τον κάμεραμαν Matthew Goddard και κρατήθηκαν και οι τρεις την Παρασκευή καθώς ετοιμάζονταν να φύγουν από τη Βόρεια Κορέα.

Τον Wingfield-Hayes ανέκριναν για οκτώ ώρες αξιωματούχοι της χώρας και εξαναγκάστηκε να υπογράψει κάποια δήλωση, όπως μεταδίδει το BBC.

Πλέον έχουν και οι τρεις μεταφερθεί στο αεροδρόμιο.

Βρίσκονταν στη χώρα ενόψει της συνεδρίασης του Εργατικού Κόμματος, συνοδεύοντας ομάδα βραβευμένων με Νόμπελ που έκαναν ταξίδι έρευνας στη Βόρεια Κορέα.

Ο ανταποκριτής του δικτύου Stephen Evans, που βρίσκεται ακόμα στην Πιονγιάνγκ, είπε πως η ηγεσία της χώρας δυσαρεστήθηκε από τα ρεπορτάζ τους, που αναδείκνυαν πτυχές της ζωής στη βορειοκορεατική πρωτεύουσα.

Πηγή: newsbeast.gr