Απελπισμένοι μετανάστες κολυμπούν μέχρι την Τουρκία

{loadposition ba_textlink}

Από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μετανάστες κολυμπούν μέχρι την Τουρκία, απελπισμένοι, ψάχνοντας για ένα καλύτερο αύριο. Τη Δευτέρα και την Τρίτη εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στη Χίο έξι άτομα, που είχαν πέσει στη θάλασσα και κολυμπούσαν προς τις Αρχές του Τσεσμέ, όπως αναφέρει το Έθνος.

Σαράντα τρεις πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν σήμερα το πρωί από το οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» από τη Μυτιλήνη και τη Χίο, όπου η κατάσταση έχει γίνει πλέον ασφυκτική. Εκτός από την κλειστή δομή της ΒΙΑΛ 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε δύο ανοιχτές δομές στην πόλη, με την τουριστική σεζόν να έχει ανοίξει και τις δημοτικές αρχές να ψάχνουν χώρο για τη μεταφορά τους.

Χθες τέσσερα πούλμαν με 148 άτομα αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το κέντρο φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, όπου βρίσκονται ήδη 312 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή 1.987 πρόσφυγες και μετανάστες στην πέτρινη αποθήκη (εσωτερικά και περιμετρικά) και στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε1.

Χθες Αφγανοί και Κούρδοι συνεπλάκησαν στην Ειδομένη υποχρεώνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών για να επιβάλλουν την τάξη. Οι μετανάστες έδωσαν μάχη σώμα με σώμα και ένας από αυτούς χρειάστηκε ράμματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Πηγή: newsbeast.gr