Αποφασίζεται σήμερα το μέλλον της Ρούσεφ

{loadposition ba_textlink}

Ξεκίνησε με καθυστέρηση μίας ώρας η κρίσιμη συνεδρίαση της ολομέλειας της Γερουσίας της Βραζιλίας κατά την οποία θα αποφασιστεί αν η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ θα παραπεμφθεί σε δίκη για παραποίηση δημοσιονομικών στοιχείων.

Η ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι της προέδρου αναμένεται να διεξαχθεί αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα). Αν οι αντίπαλοι της Ρούσεφ εξασφαλίσουν απλή πλειοψηφία στη Γερουσία, που αποτελείται από 81 μέλη, τότε η θητεία της Ρούσεφ θα ανασταλεί για μέχρι 6 μήνες, όσο διάστημα θα διαρκέσει η δίκη, τερματίζοντας 13 χρόνια διακυβέρνησης της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής από το αριστερό Κόμμα των Εργατών.

Περισσότεροι από τους μισούς γερουσιαστές έχουν δηλώσει στον Τύπο πως θα ψηφίσουν υπέρ της δίκης της Ρούσεφ και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας αναμένεται να αποχωρήσει από το προεδρικό μέγαρο Πλανάλτο, αύριο Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του σώματος Ρενάν Καλιέιρος προειδοποίησε πως η διαδικασία θα είναι «μακρά και τραυματική».

«Η διαδικασία της παραπομπής που έχει εδραιωθεί στην ιστορία μας είναι μακρά και τραυματική και δεν παράγει άμεσα αποτελέσματα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Καλιέιρος.

Πηγή: newsbeast.gr