Εurovision 2016: Τα αποτελέσματα – Στον τελικό η Κύπρος – Αποκλείστηκε η Ελλάδα (Vid)

 

Πρόκειται για ένα αρνητικό ρεκόρ καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα μετά από 12 χρόνια δεν κατάφερε να προκριθεί με τη διαδικασία των Ημιτελικών.

Η Ελλάδα εμφανίστηκε δεύτερη στη σκηνή με πολύ φως και μια χορογραφία που ταίριαζε στο περίεργο ποντιακό hip-hop. Η εμφάνιση των Argo στη σκηνή της αρένας σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως με το BBC να δείχνει την τάση, κάνοντας ένα μάλλον ειρωνικό σχόλιο με στιλιστική αναφορά και υπονοούμενο που ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως. 

 

 

 

 

 Η εμφάνιση της Κύπρου

 

Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό του Σαββάτου πέρα από τις Big Five που έτσι και αλλιώς έχουν το εισιτήριο για το φινάλε του Σαββάτου, είναι οι:

Αζερμπαϊτζάν
Ρωσία
Ολλανδία
Ουγγαρία
Κροατία
Αυστρία
Αρμενία
Δημοκρατία της Τσεχίας
Κύπρος
Μάλτα

 

Το μεγάλο φαβορί της βραδιάς, η Ρωσία, φέρει ωστόσο ελληνικό χρώμα καθώς το υβρίδιο ανάμεσα στις νικηφόρες εμφανίσεις της Αυστρίας (Conchita Wurst, Rise Like a Phoenix) και της Σουηδίας (Måns Zelmerlöw, Heroes) δηλαδή η συμμετοχή της Ρωσίας με τον Sergey Lazarev σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και επιμέλεια σκηνικής παρουσίας του Φωκά Ευαγγελινού συνεχίζει την πορεία του. 

Η βαθμολογία των χωρών προκύπτει κατά 50% από τις κριτικές επιτροπές των χωρών και 50% με τη διαδικασία televoting, από τους τηλεθεατές.

Oι επιτροπές έχουν ήδη παραδώσει την βαθμολογία τους μετά τη γενική πρόβα της Δευτέρας. 

Την Πέμπτη ακολουθεί ο δεύτερος ημιτελικός.

Οι Μανς Ζέλμερλοου και η Πέτρα Μέντε θα αναδείξουν τον μεγάλο νικητή στον τελικό του Σαββάτου, στις 14 Μαΐου 2016.

 

Πηγή: cnn.gr