Αργεί η μετακόμιση του ΓΕΕΦ και ΥΠΑΜ

{loadposition ba_textlink}

Το Υπουργείο Άμυνας δεν κατέληξε σε συμφωνία μαζί με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου στο οποίο θέλει να μεταστεγαστεί, ως προς το ύψος του ενοικίου. Έτσι, αναμένεται από τον Κεντρικό Φορέα Στέγασης Κυβερνητικών Υπηρεσιών να αποφασίσει το τελικό ποσό που μπορεί να προσφερθεί για να κλείσει η συμφωνία.

Η διαφορά στην τιμή ενοικίασης ανέρχεται στις €100.000 αφού το Υπουργείο Άμυνας προσφέρει €750.000 ετησίως ενώ ο ιδιοκτήτης ζητάει €850.000 ετησίως

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο Κεντρικός Φορέας θα μπει σε διαδικασία νέας διαπραγμάτευσης με τον ιδιοκτήτη, και από τη στιγμή που το κτίριο πληροί όλες τις προϋποθέσεις που τέθηκαν, να κλείσει η συμφωνία κάπου στο μέσο της διαφοράς με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Το νεό κτήριο βρίσκεται επί της λεωφόρου Στροβόλου και θα στεγάσει και το ΓΕΕΦ.

Σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου, το συμβόλαιο που θα υπογραφεί θα είναι για μια πενταετία με προοπτική ανανέωσης.

Εντωμεταξύ, ήδη έχει συμφωνηθεί ο διαχωρισμός των εργασιών με το ποσό για διαχωρισμό των γραφειακών χώρων να επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη και το κόστος εγκατάστασης σκοπιών συστημάτων συναγερμού και άλλα έξοδα το Υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: Φιλελεύθερος