Αστυνομία: “Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον αεροπειρατή”

{loadposition ba_textlink}

Η Αστυνομία εφάρμοσε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τήρησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για την προσαγωγή υπόπτων στο δικαστήριο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, κληθείς να σχολιάσει το σημερινό περιστατικό με τον εκζητούμενο Αιγύπτιο αεροπειρατή Σελίχ Ενλτίν Μουσταφά.

Ο δικηγόρος του Αιγύπτιου κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα ότι κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο, ασκήθηκε βια εις βάρος του πελάτη του, όταν αρνήθηκε να βγάλει την μπλούζα του, στην οποία είχε αναγράψει πολιτικά συνθήματα, πριν οδηγηθεί στις φυλακές.

Σε ό,τι αφορά το επεισόδιο, η Επαρχιακή Δικαστής, Δώνα Κωνσταντίνου κάλεσε τον δικηγόρο του υπόπτου ότι θα πρέπει να ενημερώσει τον πελάτη του ότι στην Κύπρο, οι διάδικοι παρουσιάζονται ευπρεπώς ενδεδυμένοι και συμπεριφέρονται με τον ανάλογο σεβασμό εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου.

Υπέδειξε επίσης ότι οι κανόνες ευπρέπειας είναι καλά γνωστοί σε όλους και ο ρόλος του Δικαστηρίου δεν είναι η αγωγή και η παιδεία. Η Δικαστής αποφάσισε τη μεταφορά του στις φυλακές όπου εξετάστηκε από ιατρό των φυλακών και μεταφέρθηκε εκ νέου στο Δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του εκζητουμένου υπέβαλε παράπονο στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για κακοποίηση του πελάτη του από τον Ουλαμό Μεταγωγών.

Πηγή: KYΠΕ