Αθωώθηκε Αλγερινός για τις σεξουαλικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά στην Κολονία

{loadposition ba_textlink}

Απορρίφθηκαν την Παρασκευή από δικαστήριο της Κολονίας οι κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί σε έναν 26χρονο Αλγερινό για τις, μαζικής έκτασης, σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη γερμανική πόλη το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Εκπρόσωπος του δικαστηρίου δήλωσε στο BBC ότι “δεν θα μπορούσε να αποδειχτεί” ότι ο 26χρονος συμμετείχε στις επιθέσεις. Τόσο αυτός όσο και ένας 23χρονος συμπατριώτης του καταδικάστηκαν για μικρότερα αδικήματα, σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή. Πιο συγκεκριμένα, κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση κλεμμένου κινητού, που ανήκε σε θύμα επίθεσης και βρέθηκε στην κατοχή ενός εξ αυτών και για πρόκληση ζημιών σε ένα αυτοκίνητο. Αμφότεροι είναι υπό κράτηση, εν αναμονή της απέλασης τους.

Η γυναίκα, θύμα της συγκεκριμένης περίπτωσης, δεν ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα στο δικαστήριο αν κάποιος από τους δύο άνδρες της είχε επιτεθεί σεξουαλικά, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Να θυμίσουμε ότι περισσότερες από 1.000 μηνύσεις έχουν κατατεθεί για το συγκεκριμένο βράδυ, με εκατοντάδες εξ αυτών να αφορούν σεξουαλική επίθεση που δέχτηκαν γυναίκες από ομάδες ανδρών από τη Β. Αφρική και τη Μ. Ανατολή. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές της χώρας, μόνο μία περίπτωση που αφορά εκείνη τη βραδιά είναι πιθανό να εκδικαστεί. Πρόκειται για έναν Μαροκινό, που συνελήφθη πριν λίγες μέρες στην Ελβετία.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, που έχει αναλάβει την υπόθεση των σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολονία, επεσήμανε στο BBC ότι 159 ύποπτοι έχουν ερευνηθεί, με τα 2/3 εξ αυτών να είναι από την Αλγερία και το Μαρόκο.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.