Β. Παπαδόπουλος: “Ο Γ. Λιλλήκας υιοθετεί τις πιο απίστευτες και ανεύθυνες προσεγγίσεις”

{loadposition ba_textlink}

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος επέκρινε τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών ότι «πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση ο κ. Λιλλήκας υιοθετεί τις πιο απίστευτες και ανεύθυνες προσεγγίσεις, προκειμένου να καταστεί αρεστός στο εκλογικό Σώμα».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε πως στις προεδρικές εκλογές είχε ανακαλύψει άμεσα διαθέσιμα δισεκατομμύρια από φυσικό αέριο, του οποίου βέβαια η ύπαρξη δεν είχε καν επιβεβαιωθεί ακόμη, προσθέτοντας ότι «σήμερα, για να φανεί αρεστός στους φορολογούμενος, λέει πως το κράτος έδωσε πολλά για να σώσει τις τράπεζες, αλλά την ίδια ώρα, για να φανεί αρεστός στους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιά από το κούρεμα, λέει πως το κράτος πρέπει να τους δώσει περισσότερα».

«Αναζητεί χαμένα δισεκατομμύρια τη στιγμή που θα έπρεπε να αναζητήσει τη χαμένη του αξιοπιστία», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, «οι συμπολίτες μας γνωρίζουν πως ήταν οι ανεύθυνες πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν τη Λαϊκή Τράπεζα στην κατάρρευση και το Συνεργατισμό σε ανάγκη κρατικής στήριξης. Πολύ περισσότερο, οι συμπολίτες μας γνωρίζουν πως είναι η συνέπεια και η αξιοπιστία που έχει αποτρέψει την πλήρη οικονομική κατάρρευση και έχει δημιουργήσει ξανά μια νέα προοπτική για την πατρίδα μας».

Εξέφρασε έκπληξη για τις αναφορές του κ. Λιλλήκα στο κρατικό ραδιόφωνο ότι αντί κουρέματος θα έπρεπε να κρατηθούν οι τόκοι τριών χρόνων από όλους τους καταθέτες σε όλες τις τράπεζες, «ξεχνώντας ότι η απόφαση του πρώτου Γιούρογκρουπ στην οποία συναίνεσε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προνοούσε ακριβώς μια εφάπαξ φορολογία για όλους τους καταθέτες σε όλες τις τράπεζες ίση με δύο χρόνια τόκους». Η λυσή, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο «αν υιοθετείτο από τη Βουλή σήμερα θα υπήρχε και η Λαϊκή Τράπεζα».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε τέλος ότι η θέση του κ. Λιλλήκα ότι η πρώτη απόφαση του Γιούρογκρουπ είχε τάχα ακυρωθεί, «ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα».

Πηγή: KYΠΕ