Δείτε για πρώτη φορά τον Κιμ Γιονγκ Ουν χωρίς ρετούς

{loadposition ba_textlink}

Η Πιονγιάνγκ ίσως προσπαθεί να δείξει μια πιο φυσική και θετική εικόνα του μετά το συνέδριο που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχώρησαν την Πέμπτη τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας καθώς έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες αξιωματούχων του καθεστώτος, προεξάρχοντος του Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς προηγούμενως να τις έχουν υποβάλει σε επεξεργασία.

Σύμφωνα με γνώστες των πρακτικών του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ πρόκειται για μια απροσδόκητη κίνηση καθώς είναι συνηθισμένο ειδικά οι φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν να μην δίνονται στη δημοσιότητα χωρίς προηγουμένως να έχουν τύχει επεξεργασίας.

Μια εξήγηση που δίνει ο ειδικός επί των θεμάτων της Βόρειας Κορέας Chang Yong-seok, η Πιονγιάνγκ ίσως προσπαθεί να δείξει μια πιο φυσική και θετική εικόνα του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά το συνέδριο που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

«Η Βόρεια Κορέα ίσως προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα μιας πιο “φυσιολογικής χώρας” που δεν διαφέρει από τις άλλες» πρόσθεσε ο Chang Yong-seok.

Μαζί με τη φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ουν το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες άλλων 27 υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο Ri Yong-gil, ο υψηλόβαθμος βορειοκορεάτης αξιωματούχος για τον οποίο είχε μεταδοθεί η είδηση ότι είχε εκτελεστεί.

Επειδή όμως ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξακολουθεί να είναι «μοναδικός» για τη Βόρεια Κορέα, είναι ο μοναδικός ο οποίος γελάει και ο μοναδικός ο οποίος δεν φοράει μια καρφίτσα με τα πρόσωπα του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ και του πατέρα του Κιμ Γιόνγκ Ιλ.

Πηγή: protothema.gr