Διαψεύση από κυβέρνηση για δημοσίευμά της Μιλλιέτ

{loadposition ba_textlink}

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, διέψευσε κατηγορηματικά, το δημοσίευμα της Μιλλιέτ, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντικρύζει θετικά την πρόταση η Τουρκία να είναι εγγυήτρια δύναμη, μόνο στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, στην περίπτωση λύσης του κυπριακού.

Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο, ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για το θέμα των εγγυήσεων είναι ξεκάθαρη, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για στρατιωτικές εγγυήσεις στην περίπτωση λύσης.
Η θέση αυτή, πρόσθεσε, είναι γνωστή και γίνεται κατανοητή από τη διεθνή κοινότητα.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, διέψευσε εξάλλου άλλο δημοσίευμα της Μιλλιέτ ότι σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, το κόστος της λύσης ανέρχεται στα 23 δισεκατομμύρια ευρώ, προσθέτοντας ότι οι εν λόγω μελέτες, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.
Ο εκπρόσωπος διέψευσε και αναφορές ότι η Αμερικανίδα υφυπουργός Βικτώρια Νούλαντ, ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να τερματιστούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέχρι το τέλος του 2016.Απορρίπτει το ΑΚΕΛΤην πρόταση Ακιντζί απέρριψε κατηγορηματικά το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζοντας την καταστροφική.

Μιλώντας επίσης στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεχτή η πρόταση Ακιντζί γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.
Ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι η Κύπρος θα είναι ένα κράτος, ενωμένο και ένα ενωμένο κράτος δεν μπορεί το ένα μέρος του να δέχεται εγγυήσεις και το άλλο του μέρος όχι.

Ο Άντρος Κυπριανού κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο μετά τις βουλευτικές για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί των εξελίξεων. Κάλεσε επίσης τις πολιτικές δυνάμεις να δεσμευτούν ότι θα σεβαστούν τους κανονισμούς λειτουργίας του Σώματος.