Διευκολύνσεις στους εγκλωβισμένους για την ημέρα των εκλογών

{loadposition ba_textlink}

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι «οι εγκλωβισμένοι θα παραληφθούν από το σημείο άφιξης τους από τα κατεχόμενα και θα μεταφερθούν με εκμισθωμένα αυτοκίνητα στα ακόλουθα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν, προσκομίζοντας το Δελτίο Πολιτικής Ταυτότητας, ή το Διαβατήριο ή την Άδεια Οδηγού αν κατέχουν, ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, που φέρει τη φωτογραφία τους».

Προστίθεται ότι οι ψηφοφόροι Εκλογικής Περιφέρειας Κερύνειας ψηφίζουν στο Εκλογικό Κέντρο στο Λύκειο Κύκκου Α’ και οι ψηφοφόροι Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου στο Εκλογικό Κέντρο στην Αχερίτου.

Στους εγκλωβισμένους, αφού ψηφίσουν, θα παραχωρηθεί ελαφρύ γεύμα πριν την αναχώρηση για τα χωριά τους.

Διευκρινίζεται ότι, «όσοι είναι κάτοχοι εκλογικού βιβλιαρίου θα πρέπει με δικές τους διευθετήσεις να μεταβούν στα εκλογικά κέντρα, όπου είναι εγγεγραμμένοι».

«Σε όσους εγκλωβισμένους θα βρίσκονται, για οποιοδήποτε λόγο, κατά την ημέρα των εκλογών, στις ελεύθερες περιοχές, μετά από αίτημά τους, ο Γενικός Έφορος Εκλογών δύναται να τους εκδόσει ειδική εξουσιοδότηση για να ψηφίσουν σε εκλογικό κέντρο, στην περιοχή όπου θα βρίσκονται», αναφέρεται.

Πηγή: KYΠΕ