Πυρά Ερντογάν κατά της Δύσης: Νοιάζεστε περισσότερο για τους ομοφυλόφιλους και τα ζώα παρά για τους πρόσφυγες

{loadposition ba_textlink}

Πυρά εναντίον των χωρών της Δύσης εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τους ηγέτες ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των ζώων, παρά για την τύχη των Σύριων προσφύγων.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στη βορειοδυτική Τουρκία την Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι κατέχεται από έναν τρόπο σκέψης που αποτελεί «κατάλοιπο της σκλαβιάς και της αποικιοκρατίας».

«Ντροπή σε αυτούς που αρνούνται να δείξουν την ευαισθησία που δείχνουν στις φάλαινες, τις φώκιες και τις χελώνες στην θάλασσα, στα 23 εκατομμύρια Σύριους πρόσφυγες.

Oι κατηγορίες του Ερντογάν έρχονται μετά από την άρνηση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων στην απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες. Η Τουρκία επιμένει ότι πληρεί και τα 72 κριτήρια που της έχουν ζητηθεί για τις ελεύθερες μετακινήσεις εντός της ΕΕ.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η σκληρή κριτική του Ερντογάν έρχεται λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση έκθεσης του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με την οποία, Τούρκοι συνοριοφύλακες χτυπούν και πυροβολούν πρόσφυγες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Τουρκία. Ακόμα, προχθές, Πέμπτη, έγινε γνωστό ότι σε «καταυλισμό-πρότυπο» της Τουρκίας βιάζονταν ανήλικα παιδιά προσφύγων από έναν συντηρητή του χώρου.

Πηγή: huffingtonpost.gr