Διμερείς συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με αρχηγούς κρατών στην Κωνσταντινούπολη

{loadposition ba_textlink}

Διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου και με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη, μέσω της διπλωματικής οδού, συζητήσεις και με άλλα κράτη, για διευθετήσεις και άλλων συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως θα την απασχολήσουν, κατά κύριο λόγο, οι σχέσεις Κύπρου-Λιβάνου και η επερχόμενη Τριμερής Συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Λιβάνου σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, και ακολούθως σε επίπεδο αρχηγών κρατών, με μια πλούσια ημερήσια διάταξη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

“Εμείς θεωρούμε, και είναι θετικό ότι και όλα τα γειτονικά κράτη έχουν την ίδια προσέγγιση, ότι μέσα από τέτοιες κοινές δράσεις μπορούν να βρεθούν και οι καλύτερες λύσεις πάντα προς όφελος των λαών της περιοχής”, είπε ο Εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τους δυο ηγέτες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και το θέμα της φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων εισόδου.

Πηγή: KYΠΕ