Α. Δημητριάδης: “Δεν αποδεχόμαστε τη θέση του ΕΒΚΑΦ για το Βαρώσι”

{loadposition ba_textlink}

Το οποίο διεκδικεί να καταστεί μέλος της διαδικασίας στην “επιτροπή ακίνητης περιουσίας”, όπου έχει προσφύγει η ε/κ εταιρεία για διεκδίκηση ακίνητης περιουσίας της στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, με τον δικηγόρο, Αχιλλέα Δημητριάδη να σημειώνει ότι αναμένουν την έκβαση της υπόθεσης και θα προχωρήσουν ανάλογα.

Σήμερα επρόκειτο να αγορεύσει ενώπιον του “ανωτάτου” ο δικηγόρος Μουράτ Χακί εκ μέρους της ε/κ εταιρείας που ανήκει στους Αδερφούς Μιχαηλίδη. Χτες αγόρευσαν οι δικηγόροι των άλλων δύο πλευρών, του ΕΒΚΑΦ, που υποστηρίζει ότι οι περιουσίες εντός Βαρωσίου ανήκουν στο ίδρυμα Αμπντουλάχ Πασιά και της “γενικής εισαγγελίας”.

Ο κ. Δημητριάδης, που ενεργεί εκ μέρους της εταιρείας, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την υπόθεση αυτή που χθες και σήμερα απασχολεί τον τ/κ και όχι μόνο Τύπο, δήλωσε πως είναι γνωστή η θέση του ΕΒΚΑΦ ότι η περιουσία στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου ανήκει στο ίδρυμα εν λόγω βακούφικο και “εμείς δεν την δεχόμαστε, την απορρίπτουμε. Την απέρριψε και το ΕΔΑΔ στην υπόθεση Αρέστη και αναμένουμε την έκβαση”.

Το ΕΒΚΑΦ, θέλοντας να γίνει μέλος της διαδικασίας της εξέτασης της προσφυγής, πράγμα που δεν αποδέχθηκε η “επιτροπή ακίνητης περιουσίας”, άσκησε έφεση στο “ανώτατο”. Κληθείς να εξηγήσει τί σημαίνει αυτό, ο Αχιλλέας Δημητριάδης είπε ότι εάν υπερισχύσει η θέση του ΕΒΚΑΦ ότι η περιουσία στην εντός της περίκλειστης περιοχής ανήκει σε βακούφικα τότε η “επιτροπή ακίνητης περιουσίας” δεν θα δέχεται ότι οι Ε/κ έχουν περιουσία στην εν λόγω περιοχή. Η περιουσία της Mediterranean Tours Ltd αφορά ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα διαμερισμάτων.

Σε δηλώσεις του στη Γενί Ντουζέν σήμερα ο εκ των δικηγόρων του ΕΒΚΑΦ, Εργκίν Ουλουνάι αναφέρθηκε σε απόφαση του “επαρχιακού δικαστηρίου” Αμμοχώστου τη δεκαετία του 2000 σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε ότι μεγάλο μέρος της περίκλειστης Αμμοχώστου ανήκει στο ίδρυμα του Αμπντουλάχ Πασιά. Αυτό, πρόσθεσε, κάνει το ΕΒΚΑΦ ενδιαφερόμενο μέρος όσον αφορά τις αιτήσεις ε/κ στην “επιτροπή” ακίνητης περιουσίας που αφορούν τα Βαρώσια.

Υπενθύμισε δε ότι σε παλαιότερη απόφαση “δικαστηρίου” που αποτελείτο από έναν “δικαστή” είχε απορριφθεί ότι το ΕΒΚΑΦ είναι ενδιαφερόμενο μέρος. Μετά από αυτό, είπε, το “τμήμα” βακουφίων άσκησε έφεση στο “ανώτατο” που αποτελείται από τρεις “δικαστές”.

Χτες ανέπτυξε, όπως ανέφερε, τις θέσεις του ΕΒΚΑΦ επί του θέματος, ενώπιον του “ανωτάτου” με τα περισσότερα επιχειρήματα να γίνονται αποδεκτά από τη “γενική εισαγγελία”.

Πηγή: KYΠΕ