ΔΗΣΥ: “Ό,τι έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ να γίνει και με τα Panama Papers”

{loadposition ba_textlink}

Ό,τι έγινε με τη διερεύνηση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ, αυτό θα πρέπει να γίνει και με τα στοιχεία των Panama Papers, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτό θα πράξει η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ στις Σχολές ΠΑΣΚΑΛ, ο κ. Προδρόμου είπε πως η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να κάνουν για τα στοιχεία που περιέχονται στα Panama Papers, ότι έκαναν και με τα στοιχεία στη λίστα Λαγκάρντ, τα οποία διερευνήθηκαν και έχουν επιβληθεί φορολογίες.

“Εκτός από τέτοιες έκτακτες πηγές πληροφόρησης και διαρροές, το σύστημά μας στην Κύπρο μετά τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν, έχει γίνει αρκετά πιο αποτελεσματικό από άποψη φοροθετική και φορολογική και έχει η Κυβέρνηση αυτή ενισχύσει με νομοθεσίες τις δυνατότητες του κράτους να εξασφαλίζει συνθήκες φορολογικής ισότητας αλλά και αποτελεσματικότητας στη συλλογή των φόρων”, είπε, και πρόσθεσε πως σε περιπτώσεις που υπάρχουν ζητήματα πιθανής διαπλοκής και διαφθοράς θα πρέπει να κινητοποιηθούν και άλλες Αρχές.

Ο κ. Προδρόμου είπε πως προχωρώντας προς τη μέρα των εκλογών οι πολίτες θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι ήταν δύσκολος ο δρόμος που διανύσαμε ως χώρα, υπήρξαν μεγάλες προσπάθειες και θυσίες και “δεν θα πρέπει να αφήσουμε να διακινδυνεύσουμε αυτά που έχουμε πετύχει. Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι προσπάθειες αυτής της χώρας. Στις 22 του Μάη θα πρέπει να μας δώσουν τη δύναμη οι πολίτες να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε τη χώρα”.

Πηγή: KYΠΕ