Ε. Θεοχάρους: “Η πολιτεία να αποκαλύψει το συντομότερο τα στοιχεία για τα Panama Papers”

{loadposition ba_textlink}

Η πολιτεία πρέπει να προβεί το συντομότερο δυνατόν στην αξιολόγηση, διερεύνηση και αποκάλυψη των στοιχείων, που αφορούν τους Κύπριους πολίτες, τους Κύπριους φορολογούμενους και Κύπριους φοροφυγάδες, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους.

Σε δηλώσεις της, μετά από τη συνάντηση που είχε με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε στα στοιχεία που διαρρέουν από το Panama Papers και αφορούν την Κύπρο, λέγοντας ότι “δεν είναι δυνατόν κάποιοι με διάφορες έξυπνες μεθοδεύσεις και με την καθοδήγηση ικανών επιτηδείων να στέλνουν εκτός Κύπρου τεράστια κονδύλια, εθνικό πλούτο και να παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του κράτους δικαίου, της δικαιοσύνης, της σωστής φορολογικής συμπεριφοράς των πολιτών και ότι άλλο σχετίζεται με αυτό το έγκλημα”. Θα πρέπει, είπε, να διερευνηθεί -και ει δυνατόν προ των εκλογών- να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία.

Οικονομική κρίση

Η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι “ορισμένα κόμματα -και ειδικότερα ο ΔΗΣΥ- προσπαθούν να εμφανίσουν τις θυσίες και την υπερπροσπάθεια του λαού να βγει από την οικονομική στενωπό ως δικό τους επίτευγμα και να παραγνωρίσει το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν κάνει αιματηρές θυσίες, για να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση που είμαστε σήμερα”.

Διαβεβαίωσε τους Κύπριους πολίτες ότι “η θέση ότι μόνο ο ΔΗΣΥ μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα δεν μπορεί να πείσει κανένα και οι πολίτες είμαστε σίγουροι ότι θυμούνται αυτά που έπραξε ο ΔΗΣΥ και θα τα αξιολογήσουν δεόντως, όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή”, για να προσθέσει ότι “δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι θα πείσουν τους Κύπριους πολίτες -θα τους εκβιάσουν ουσιαστικά- να τους ψηφίσουν μόνο και μόνο, γιατί αυτοί μόνο μπορούν να σώσουν την οικονομική κατάσταση στον τόπο”.

“Εμείς θα δώσουμε”, συνέχισε, “το άπαν των δυνάμεων μας για την οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη και την πρόοδο και τη λειτουργία αναπτυξιακών μοντέλων που θα καταργήσουν τις μέχρι τώρα αντιλαϊκές πολιτικές και θα δώσουν στο λαό τη δυνατότητα να εργαστεί στον τόπο του και την ευκαιρία να ανακτήσει την οικονομική του ευρωστία”.

 

Συνάντηση με Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων

Νωρίτερα και αφού προηγήθηκε συνάντηση με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, η κ. Θεοχάρους ανέφερε πως “το δημογραφικό είναι μείζον πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει ο τόπος μας”, προσθέτοντας πως “είναι υπαρκτοί οι κίνδυνοι εκτουρκισμού της πατρίδας μας, λόγω της υπογεννητικότητας στις ελεύθερες περιοχές και ανάμεσα στους Ε/κ”.

“Είναι τεράστιας σημασίας να στηρίξουμε τις πολύτεκνες οικογένειες, να τους δώσουμε τη δύναμη εφόσον με τη δικιά τους επιλογή συνιστούν το κόσμημα της κοινωνικής συνενοχής, την ομορφιά της ελληνικής οικογένειας, να μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά του αξιοπρεπώς με ασφάλεια και να τους δίνουν τη δυνατότητα να γίνονται χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία”, είπε.

Το κράτος πρόνοιας που προσπαθήσαμε κάποια στιγμή να οικοδομήσουμε, συμπλήρωσε, μετατράπηκε ξαφνικά σε κράτος παροχών και οι παροχές διακόπηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης. “Ενώ είχαν ληφθεί κάποια θεσμικά μέτρα, τα οποία στήριζαν την πολύτεκνη οικογένεια, είδαμε ξαφνικά ότι και αυτά καταρρέουν, με αποτέλεσμα οι πολύτεκνες οικογένειες να αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα έντονα και πολλές φορές να βλέπουμε ότι ο παραλογισμός των κανονισμών πλήττει κυρίως τις πολύτεκνες οικογένειες”, είπε.

Είναι απαραίτητο, είπε, η πολιτεία να στηρίξει τις πολύτεκνες οικογένειες με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να μπορέσουν να βγουν από τη στενωπό της οικονομικής κρίσης όσο το δυνατό αλώβητες και να μπορέσουν να συνεχίσουν το εθνικό, θρησκευτικό και κοινωνικό τους έργο.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, Ντίνος Ολύμπιος, είπε πως η κ. Θεοχάρους τους διαβεβαίωσε ότι θα αρχίσει αμέσως διάλογο μαζί τους για θεσμοθέτηση κάποιων προβλημάτων και για σύντομη επίλυση όλων αυτών που τους βασανίζουν σήμερα.

Πηγή: KYΠΕ