Μπουρτζιού: “Εδαφικό και εγγυήσεις στο τέλος”

{loadposition ba_textlink}

Τα κεφάλαια του εδαφικού και των εγγυήσεων και ασφάλειας, θα συζητηθούν στο τελευταίο στάδιο αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού σημειώνοντας ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση ούτε υπήρξε οποιαδήποτε σύγκλιση για τα δύο αυτά κεφάλαια είτε στο θέμα του `κοινού στρατού` το οποίο συζητήθηκε προερχόμενο από την ε/κ πλευρά.

“Αυτά τα θέματα όταν έρθει ο καιρός, στο σωστό επίπεδο και με τη σωστή μέθοδο θα συζητηθούν. Η συζήτηση μέσω του Τύπου αυτών των θεμάτων δεν συμβάλλει καθόλου θετικά στη διαδικασία”. Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Μπουρτζιού ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα μέσω διαφόρων δημοσιευμάτων στον Τύπο έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί μια άκαιρη συζήτηση και φάνηκε ότι η ε/κ πλευρά έχει την παραδοσιακή θέση της εναντία στις εγγυήσεις της Τουρκίας ενώ η τ/κ πλευρά, όπως είναι γνωστό, δίδει σημασία και έχει ευαισθησία όσον αφορά τις εγγυήσεις της Τουρκίας.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις θέσεις, όπως ανακοινώθηκε και στο παρελθόν αρκετές φορές, το κεφάλαιο του εδαφικού και μετά εκείνο της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα συζητηθούν στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, οι πλευρές μόνο τα πρώτα τέσσερα κεφάλαια, Διακυβέρνηση και κατανομή εξουσίας, ΕΕ, Οικονομία και Περιουσιακό, έχουν συζητήσει λεπτομερώς.

Πηγή: KYΠΕ