ΕΔΕΚ: “Αδιανόητο να μένουν ξεκρέμαστοι πολίτες”

{loadposition ba_textlink}

Θεωρούμε αδιανόητο να μένουν ξεκρέμαστοι χιλιάδες πολίτες επειδή η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Βουλής δεν συνεννοήθηκαν και δεν συνεργάστηκαν σε ένα μείζον θέμα, όπως είναι η ρύθμιση των οφειλών στα κοινωνικά ταμεία, αναφέρει σε δήλωση της η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου.

Η κα. Παναγιώτου αναφέρει ότι “κατανοούμε τη θέση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ που ζητούσε η αναπομπή του Προέδρου για τις οφειλές πολιτών στο ΤΚΑ να συζητηθεί στη νέα Βουλή. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε τη στάση των ηγεσιών ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ που απέρριψαν την πρόταση της ΕΔΕΚ να συνέλθει εκτάκτως η Βουλή και να αποφασίσει για τις αναπομπές του Προέδρου”.

Η ΕΔΕΚ, προσθέτει, “στη σύσκεψη αρχηγών της 5ης Μαΐου είχε ταχθεί υπέρ της έκτακτης σύγκλησης της Βουλής ειδικά για το θέμα της αποπληρωμής καθυστερημένων οφειλών στα κοινωνικά ταμεία επειδή ακριβώς είχε προβλέψει το αλαλούμ που συμβαίνει σήμερα”.

“Θεωρούμε επίσης αδιανόητο κοινοβουλευτικά πρόσωπα με μακρά παρουσία στον κοινοβουλευτισμό να μην είχαν αντιληφθεί τους κινδύνους που θα προέρχονταν από τη στάση την οποία τήρησαν”, καταλήγει.

Πηγή: KYΠΕ