Υπ. Εμπορίου: “Η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για τον τουρισμό θα είναι η φετινή”

{loadposition ba_textlink}

Η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για τις αφίξεις τουριστών και για τα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι η φετινή, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ύστερα από συνάντηση στο Υπουργείο με την ηγεσία του ΔΗΣΥ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι ενημέρωσε τον ΔΗΣΥ για τις τελευταίες εξελίξεις σε δύο πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τον πολίτη όπως είναι οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα του τουρισμού και τα θέματα του Πλαισίου Αφερεγγυότητας.

Ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι συμφώνησαν με τον ΔΗΣΥ πως “είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε χωρίς παλινδρομήσεις την πορεία που έχουμε χαράξει τόσο σε ό,τι αφορά τις αφίξεις και τα έσοδα του τουρισμού αλλά πολύ σημαντικό για τις μεταρρυθμίσεις στην τουριστική βιομηχανία που τόσο σημαντική είναι για την οικονομία του τόπου μας”.

Σε σχέση με τον τουρισμό, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως ενημέρωσε την ηγεσία του ΔΗΣΥ ότι “όπως όλα δείχνουν θα έχουμε φέτος την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών τόσο σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών αλλά και σε ό,τι αφορά τα έσοδα”, προσθέτοντας ότι “πολύ σημαντική είναι η αύξηση που διαφαίνεται στους χειμερινούς μήνες”.

“Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε το στοίχημα της εποχικότητας κάτι που αντανακλάται και στους αριθμούς που βλέπουμε σε σχέση με τη μείωση της ανεργίας στην τουριστική βιομηχανία”, υπογράμμισε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι “ένα μεγάλο μέρος της μείωσης της ανεργίας που είδαμε τους τελευταίους μήνες οφείλεται στις επιδόσεις της τουριστικής βιομηχανίας”.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου είπε ότι η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ με σκληρή προσπάθεια, επιτυχημένη στρατηγική και οργανωμένο σχέδιο κατορθώνει να κινεί την οικονομία και την ανάπτυξη, επιτυγχάνοντας σημαντικούς ρυθμούς αύξησης και στον τουριστικό τομέα, προσθέτοντας ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο.

“Το ότι η Κύπρος τρία χρόνια μετά την καταστροφή και την χρεοκοπία κατορθώνει να επιτυγχάνει ιστορικό ρεκόρ εισοδημάτων και αφίξεων στον τουρισμό μας, κινώντας και αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας αλλά ταυτόχρονα και δημιουργώντας εισόδημα για τον τόπο μας είναι απόδειξη της ορθής πορείας και της σταθερής προοπτικής για τον τόπο μας”, ανέφερε.

Ο κ. Χριστοφόρου είπε ακόμη ότι “η παρούσα Κυβέρνηση στην πράξη αποδεικνύει την κοινωνική της ευαισθησία με το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας που ουσιαστικά προστατεύει τους Κύπριους πολίτες και όσο αφορά την πρώτη κατοικία αλλά και τις ευάλωτες ομάδες με τον δανεισμό που ουσιαστικά προστατεύει και τον πρωτοοφειλέτη αλλά και τους εγγυητές”.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας Γιώργος Καροτσάκης είπε ότι έμπρακτα αποδεικνύεται ότι το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας λειτουργεί, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη αποκατασταθεί 8.500 πτωχεύσαντες από τους 10.000 και οι υπόλοιποι θα απαλλαγούν τους προσεχείς μήνες.

Σε σχέση με την απαλλαγή οφειλών μέχρι 25.000 ευρώ, ο κ. Καροτσάκης είπε ότι έχουν ήδη καταχωρηθεί 40 υποθέσεις στο δικαστήριο και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό τις επόμενες εβδομάδες.

Είπε ακόμη ότι το ευεργέτημα στην απαλλαγή το έχουν, όχι μόνο οι χρεώστες, αλλά και οι εγγυητές τους και πρόσθεσε ότι έχουν επίσης καταχωρηθεί στα δικαστήρια αιτήσεις για αναδιάρθρωση χρεών φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένου της προστασίας της κύριας κατοικίας.

Πηγή: KYΠΕ