Εντοπίστηκαν ντοπαρισμένοι αθλητές πριν τους Ολυμπιακούς του Ριο

{loadposition ba_textlink}

Η Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζει την πορεία της στις πόλεις της Βραζιλίας και οι διοργανωτές τονίζουν πως σχεδόν όλα είναι έτοιμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η μεγάλη απειλή όμως για τη γιορτή του αθλητισμού είναι το ντόπινγκ και πάνω σε αυτό επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ, έχουν ήδη βρεθεί 31 θετικά δείγματα σε σύνολο 700 που θα ελεγχθούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και του Λονδίνου και αφορούν αθλητές που έχουν προκριθεί και στους Αγώνες του Ρίο.

Τα πρώτα 31 αποτελέσματα ανιχνεύθηκαν σε 454 επανελέγχους από τους Αγώνες του 2008 και τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι 12 Ολυμπιακές Επιτροπές στις οποίες ανήκουν οι αθλητές.

Αφορούν έξι αθλήματα, ενώ ξεκινάει η διαδικασία επανελέγχου σε 250 δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Παράλληλα, η ρωσική ομοσπονδία άρσης βαρών ανακοίνωσε πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Αλεξέι Λόβτσεφ, τιμωρήθηκε με ποινή 4ετούς αποκλεισμού ενώ του αφαιρέθηκε και τίτλος που είχε κατακτήσει στο παγκόσμιο του Χιούστον.

Τιμωρίες 4 ετών επιβλήθηκαν επίσης σε άλλους δύο Ρώσους αρσιβαρίστες ενώ με 8 χρόνια τιμωρήθηκε η Όλγα Ζούμποβα που βρέθηκε για δεύτερη φορά ντοπέ.

Πηγή: KYΠΕ