Έπαινοι Γιουνκέρ στην Ελλάδα: Ούτε νέο πακέτο ούτε έξοδος από το ευρώ

{loadposition ba_textlink}

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας με επιδοκιμασία όσων έχει πετύχει απευθύνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δηλώνοντας σε γερμανικές εφημερίδες πως η Αθήνα έχει σχεδόν επιτύχει τους στόχους, τα οικονομικά στοιχεία είναι καλύτερα των αναμενόμενων, δεν τίθεται θέμα νέου πακέτου βοήθειας και σίγουρα ούτε εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Παράλληλα σημειώνει πως αύριο θα συζητηθεί στο Εurogroup το πως μπορεί να γίνει το χρέος της βιώσιμο.

«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο στάδιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και οι στόχοι έχουν σχεδόν επιτευχθεί», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και προσέθεσε πως τη Δευτέρα «θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το πως μπορεί το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο», ενώ είπε πως δεν μπορεί να γίνει λόγος για τρίτο πακέτο και ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας είναι καλύτερα των αναμενόμενων.

Υπενθύμισε δε στη συνέντευξή του στις εφημερίδες του γερμανικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος Funke ότι «με το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα απέκτησε τη βάση για να επιστρέψει σε μια μόνιμη και σταθερή οικονομική ανάπτυξη».

Ο Ζ-Κ. Γιούνκερ τόνισε επίσης ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελούσε επιλογή ήδη από τον περασμένο χρόνο «και δεν αποτελεί ασφαλώς ούτε σήμερα».

Πηγή: newsbeast.gr