Ερντογάν: Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες μας στους πρόσφυγες

{loadposition ba_textlink}

Αυτά δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εναρκτήρια ομιλία του στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα που παρακολουθεί παθητικά τα παιδιά να χάνουν τις ζωές τους. Όπως είπε, το παρόν σύστημα είναι ανεπαρκές απέναντι στα επείγοντα προβλήματα της ανθρωπότητας, προσθέτοντας ότι το σύστημα το οποίο δεν παράγει λύσεις στα προβλήματα ρίχνει το βάρος του μόνο σε συγκεκριμένες χώρες. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πρέπει όλοι να θέσουν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.

Για την ανθρωπιστική βοήθεια, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ενώ τα έξοδα της Τουρκίας για τους πρόσφυγες ξεπέρασαν τα 10 δις δολάρια, η διεθνής κοινότητα έμεινε στα 455 εκατομμύρια δολάρια.

“Γνωρίζουμε ότι ο πόνος δεν έχει χρώμα, φυλή, γλώσσα ή θρησκεία. Με αυτή την αντίληψη η Τουρκία σήμερα δραστηριοποιείται σε πάνω από 140 χώρες στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας”, ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι την ίδια ώρα φιλοξενούν στην Τουρκία πάνω από 3 εκατομμύρια Σύριους και Ιρακινούς πρόσφυγες.

Εξέφρασε την ελπίδα αυτή η σύνοδος να είναι μια σύνοδος που θα φέρει αλλαγή.

Πηγή: KYΠΕ