Εταιρεία για είσπραξη των καθυστερημένων οφειλών ψάχνει ο Δήμος Στροβόλου

{loadposition ba_textlink}

Ο Δήμος έχει προκηρύξει διαγωνισμό ζητώντας προσφορές «για παροχή υπηρεσιών για εντοπισμό χρεωστών του Δήμου και παρότρυνση τους για εξόφληση των οφειλών τους προς το Δήμο».

Μέχρι το 2015 οι καθυστερημένες οφειλές στις τρεις κύριες κατηγορίες φορολογιών (σκύβαλα, επαγγελματικά τέλη και φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας) ξεπερνούν τα €1,5 εκατομμύρια.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Στροβόλου εξήγησε ότι επελέγη η διαδικασία αυτή, διότι οι λειτουργοί του Δήμου που είναι επιφορτισμένοι με το έργο της συλλογής των καθυστερημένων οφειλών, έχουν και άλλες αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα το όλο έργο να καθυστερεί, επισημαίνοντας πως ήδη οι Δήμοι Λευκωσίας και Λεμεσού έχουν εφαρμόσει πιλοτικά αυτό το μέτρο.

«Αν λάβουμε υπόψη μας μία εμπειρία πιλοτική που είχαν κάνει ο Δήμος Λεμεσού και ο Δήμος Λευκωσίας, βλέπουμε ότι υπάρχουν πιθανότητες να έχουμε περισσότερα έσοδα από τα έξοδα που θα έχουμε πληρώνοντας τις εταιρείες», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν εταιρείες που έχουν συνδεθεί με τον Έφορο Εταιρειών και εξειδικεύονται με αυτά τα ζητήματα.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο προϋπολογισμός της σύμβασης, διάρκειας έξι μηνών, ανέρχεται στις €30.000 με το κριτήριο της ανάθεσης να αφορά αποκλειστικά το χαμηλότερο ποσοστό επί των εισπράξεων των χρεωστών του καταλόγου που θα δοθεί.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε μέσω αυτής της διαδικασίας να καλύψουμε τα κενά τα οποία έχουμε και να έχουμε ένα πρόσθετο εισόδημα, το οποίο διαφορετικά θα χάναμε και σε κάποια στιγμή θα προχωρούσαμε στη διαδικασία διαγραφής», κατέληξε ο κ. Σαββίδης.

Πηγή: KYΠΕ