Έτοιμο το Υπουργείο Παιδείας για τις εξετάσεις

{loadposition ba_textlink}

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει προετοιμαστεί πλήρως, ώστε η διαδικασία των παγκύπριων εξετάσεων να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου ομαλά και χωρίς προβλήματα, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, για την αυριανή έναρξη των παγκύπριων εξετάσεων, τις οποίες χαρακτηρίζει ως το μέσο για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Καδής καλεί τους τελειόφοιτους να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις αυτές με ωριμότητα, θάρρος, ψυχραιμία, συγκέντρωση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και σημειώνει πως οι τελειόφοιτοι θα πρέπει να θυμούνται ότι ο θεσμός αυτός είναι ένα σημαντικό προνόμιο, που παρέχει το κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, “σε πολλά μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα σε γειτονικές μας χώρες, που βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου, οι νέοι στερούνται το αυτονόητο για εμάς δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην εκπαίδευση και, συνεπώς, το δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον”.

Τέλος, συγχαίρει τους γονείς, τους κηδεμόνες, τους εκπαιδευτικούς και πιο πολύ τους τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριες γιατί ολοκλήρωσαν με επιτυχία μια μεγάλη, κοπιαστική, απαιτητική και πολύχρονη αποστολή ως μαθητές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ