Εξόφλησε το δάνειο ο «Παγκύπριος» και χαράσσει νέους στόχους

{loadposition ba_textlink}

Μία σελίδα έκλεισε και μία νέα ανοίγει για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής, που μπαίνει στη δεύτερη 40ετία του με ακόμη υψηλότερους στόχους. Στη διάρκεια της πασχαλινής γιορτής του συλλόγου, εξοφλήθηκε το υπόλοιπο του δανείου που είχε λάβει ο Παγκύπριος από την τράπεζα Investors Bank, ύψους 110.000 δολαρίων. Στη σύντομη τελετή που έλαβε χώρα, βραβεύθηκε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Investors Bank, Πολ Καλαμαράς. Το δάνειο είχε χρησιμοποιηθεί για την ανακαίνιση του Παγκυπρίου Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια.

Στη διάρκεια του ετήσιου χορού του Παγκυπρίου, το Μάρτιο, όπου τιμήθηκε ο πρόεδρος της Arch Capital, Ντίνος Ιορδάνου, τα καθαρά έσοδα έφτασαν τις 380.000 δολάρια. Μετά την αποπληρωμή του δανείου και με την προσθήκη δύο γενναιόδωρων προσφορών, ύψους 500.000 δολαρίων η κάθε μία (από το Ντίνο Ιορδάνου και το Νίκο Μουγιάρη), το σωματείο ξεδιπλώνει τα νέα του σχέδια.

«Με βάση τα χρήματα αυτά ξεκινούμε μία νέα εποχή», είπε ο Φίλιπ Κρίστοφερ. Το σχέδιο είναι η ανέγερση ή η αγορά ενός νέου μεγαλύτερου κτηρίου στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο του Παγκυπρίου. Μάλιστα, ο Φίλιπ Κρίστοφερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι και σ’ αυτή τους την προσπάθεια, η Investors Bank θα είναι αρωγός στην υλοποίηση του οράματός τους.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οργάνωσή σας και θα στηρίζουμε κάθε κοινωνική δράση», είπε αποδεχόμενος την πρόσκληση του Φίλιπ Κρίστοφερ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Investors Bank, Πολ Καλαμαράς.

Αποδεχόμενος τη διάκριση εκ μέρους όλων των συνεργατών του – τους οποίους ευχαρίστησε για την ευχάριστη συνεργασία που είχαν με τον Παγκύπριο – ο κ. Καλαμαράς εξέφρασε το θαυμασμό του για το μεγαλειώδες δείπνο για τα 40χρονα του σωματείου και την μεγάλη παρουσία ηγετικών επιχειρηματικών στελεχών που αγαπούν τους συλλόγους της Ομογένειας.

Στην ομιλία του ο Φίλιπ Κρίστοφερ έκανε μία ιστορική αναδρομή του Παγκυπρίου, που ιδρύθηκε αμέσως μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1975, με στόχο την προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας του στις ΗΠΑ και τον αγώνα για την απελευθέρωσή της.

«Μπορεί να μην επιτύχαμε ακόμη να δούμε όλη την Κύπρο ελεύθερη, όμως συμβάλαμε στην ένταξή της στην Ε.Ε. και τη διατήρηση της ανεξαρτησίας της.

Αναφορά έκανε στο έργο που επιτελούν τα πέντε τμήματα του Παγκυπρίου, το αθλητικό (με την ποδοσφαιρική ομάδα που έχει κερδίσει έξι πρωταθλήματα και την Τετάρτη 11 Μαϊου, αγωνίζεται για τον τίτλο με την New York Red Bulls στο St. John’s University), το Δίκτυο Γυναικών, το Χορευτικό Τμήμα, τη Χορωδία και τις Παιδικές Ομάδες «Ελευθέρια – Παγκύπριος» στα οποία αθλούνται περισσότερα από 200 παιδιά.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρο-αμερικανικών Οργανώσεων (και πρόεδρος του Χορευτικού Τμήματος) Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Arch Capital, Ντίνος Ιορδάνου κ.α.

Πηγή: KYΠΕ