Γερμανοί κατά της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική

{loadposition ba_textlink}

Την κατάθεση προσφυγής κατά της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) επιβεβαίωσε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, όπως ανέφερε το Σαββατοκύριακο η εφημερίδα Welt am Sonntag.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η προσφυγή αφορά το κατά πόσο η ΕΚΤ υπερέβη την εντολή της με την εκτενή αγορά κυβερνητικών ομολόγων και με τα σχέδιά της να αρχίσει να αγοράζει εταιρικά ομόλογα.

«Η προσφυγή… κατατέθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας και θα ξεκινήσει η σχετική διαδικασία», ανέφερε εκπρόσωπος του δικαστηρίου χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ενώ αρνήθηκε να κατονομάσει τους ενάγοντες για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τις τελευταίες εβδομάδες επικρίνεται ευρέως στη Γερμανία η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, με κάποιους πολιτικούς να διαμαρτύρονται ότι τα χαμηλά επιτόκια πλήττουν τις συνταξιοδοτικές παροχές και τις αποταμιεύσεις των απλών Γερμανών. Η προσφυγή αποτελεί το πιο πρόσφατο επεισόδιο στη μακρόχρονη διαμάχη μεταξύ της ΕΚΤ και ομάδας πανεπιστημιακών και επιχειρηματιών στη Γερμανία που έχουν κινηθεί νομικά σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξουσία της τράπεζας.

Πηγή: newsbeast.gr