ΓΓ του ΑΚΕΛ: “Πρέπει να μας πουν ποιοί φυγάδευσαν τα λεφτά τους”

{loadposition ba_textlink}

Ο κόσμος πριν τις βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που παράνομα έχουν φυγαδεύσει λεφτά στο εξωτερικό και πρέπει να δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα, ανέφερε σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Είναι απαίτησή μας, είπε, “να δοθούν αυτά τα ονόματα δημόσια”, προσθέτοντας πως η απαίτηση του προς τις αρμόδιες αρχές είναι “όπως τα ζητήματα διερευνηθούν σε βάθος”.

Σε ό,τι αφορά τα Panama Papers, τη λίστα Λαγκάρτ αλλά και τις εκροές χρημάτων στο εξωτερικό κατά τη κρίσιμη περίοδο, δήλωσε πως πρέπει να διερευνηθούν, σημειώνοντας πως αν υπήρξε φοροδιαφυγή, πρέπει να εξασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν τα λεφτά στο Κράτος.

Ο κ. Κυπριανού είπε πως υπάρχει μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή για το ΑΚΕΛ, δεδομένου ότι διεξάγονται βουλευτικές εκλογές σε ενάμιση εβδομάδα. Είναι σημαντικό, είπε, να γνωρίζει ο κόσμος κατά πόσο υπάρχουν άτομα που είναι πολιτικά εκτεθειμένα μέσα σ’ αυτές τις λίστες για τα οποία βέβαια έχουν διερευνηθεί και έχει διαπιστωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι έχουν προβεί σε παράτυπες ή παράνομες ενέργειες.

Κυπριακό

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε σε σχέση με το Κυπριακό πως είναι προφανές ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να ξεκινήσει πιο εντατική προσπάθεια επίλυσης. Η δική μας θέση είναι –όπως είπε- ότι πρέπει να πάμε με αποφασιστικότητα σ’ αυτή τη προσπάθεια, βασισμένοι πάντοτε σε αρχές αλλά και ευέλικτοι σε ό,τι αφορά τη διαδικασία. “Έχουμε ανησυχίες, αλλά οι ανησυχίες δεν πρέπει να μας οδηγούν στο να μην επιδιώξουμε τη λύση στο Κυπριακό”, είπε.

Αντιθέτως, συνέχισε, πρέπει να μας οδηγήσουν στο να προσπαθήσουμε έντονα, φροντίζοντας να εξασφαλιστούν οι βασικές αρχές στο Κυπριακό.

Εκλογές – Περιοδεία

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως η περιοδεία του στην Πάφο εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών επαφών που έχουν με τον κόσμο. Χαρακτήρισε θετικά τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο. Εκτίμησε ωστόσο πως παρατηρείται ένα κλίμα απαξίωσης έναντι των πολιτικών προσώπων και των πολιτικών κομμάτων, σημειώνοντας πως “χρειάζεται με έμπρακτους τρόπους ως πολιτικά κόμματα να καταφέρουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου” .

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε πως είναι πολύ ευδιάκριτο ότι το κλίμα είναι βελτιωμένο σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Κυπριανού ήταν ο Διεθνής Αερολιμένας Πάφου. Στο πλαίσιο της ολοήμερης περιοδείας του στην Πάφο, ο κ. Κυπριανού θα συναντηθεί, όπως δήλωσε, με εργαζόμενους σε διάφορους χώρους εργασίας. Θα επισκεφτεί ακολούθως τα Γραφεία της ΑΗΚ στην Πάφο, ενώ τα βράδυ θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση τιμής για τα 90χρονα ΚΚΚ- ΑΚΕΛ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β’ Δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου.

Πηγή: KYΠΕ