Για την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών ενημέρωσε τον ΔΗΣΥ ο ΥΠΑΜ

{loadposition ba_textlink}

Για τα όσα έχουν να κάνουν με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για πρόσληψη 3.000 επαγγελματιών οπλιτών στην ΕΦ στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της ΕΦ που θα οδηγήσει και στη μείωση της στρατιωτικής θητείας ενημέρωσε σήμερα αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ υπό τον Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης,

Πρόκειται για μια απόφαση, εξήγησε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας, που αποτελεί τον τρίτο πυλώνα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της ΕΦ και που επιτρέπει τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 18 μήνες για τη 2015 Β` ΕΣΣΟ και στους 14 μήνες από τη νέα ΕΣΣΟ.

Ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι και οι άλλοι δύο πυλώνες του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ΕΦ, η δηλαδή η νέα δομή δυνάμεων και ο πυλώνας που αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο κ. Φωκαΐδης είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημέρωσε αναλυτικά αναφορικά με τα προσόντα που αφορούν την πρόσληψη των επαγγελματιών οπλιτών αλλά και σε σχέση με τα ωφελήματα που έχουν εξασφαλιστεί για τους συμβασιούχους οπλίτες.

Όπως εξήγησε τα ωφελήματα αυτά περιλαμβάνουν πέρα από ετήσιο καθαρό εισόδημα ύψους €13.000, τις προβλεπόμενες άδειες, δωρεάν διακίνηση και δωρεάν περίθαλψη.

Ανέφερε ακόμη πως υπάρχουν επίσης ειδικά σχέδια για τους συμβασιούχους οπλίτες μέσα από τα οποία δίνεται η δυνατότητα σε νέα παιδιά να υπηρετούν στη ΕΦ ως επαγγελματίες οπλίτες και ταυτόχρονα να χρηματοδοτούν τις σπουδές τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια με μείωση διδάκτρων μέχρι και 50%.

Ανέφερε επίσης ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο υποτροφιών που αφορά εξειδικευμένες υπηρεσίες ή θέσεις όπως ο τομέας της κυβερνοάμυνας, η νέα διεύθυνση πληροφοριών και άλλες εξειδικευμένες θέσεις στο ναυτικό και στο μηχανικό για τις οποίες θα παραχωρηθούν υποτροφίες.

Υπάρχει ακόμη, πρόσθεσε, το σχέδιο επαγγελματικής κατάρτισης το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες οπλίτες να αποκτήσουν διπλώματα επαγγελματικής κατάρτισης ή να πιστοποιήσουν επαγγελματικά προσόντα μέσα από προγράμματα που διαμορφώνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Κέντρο Παραγωγικότητας.

Αναφέρθηκε τέλος στο σχέδιο μοριοδότησης το οποίο θα τους δίνει στους επαγγελματίες οπλίτες τη δυνατότητα να μοριοδοτούνται με βάση τα χρόνια υπηρεσίας τους για πρόσληψη σε θέσεις που ενδεχομένους να προκύψουν μελλοντικά στο στρατό ή στα σώματα ασφαλείας του κράτους.

«Θέλουμε ένα σύγχρονο στρατό, πιο αξιόμαχο, με σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες αλλά και που την ίδια ώρα θα δίνει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά της πατρίδας μας να ξεκινούν τις σπουδές τους νωρίτερα αλλά και να έχουν ευκαιρίες εργοδότησης και εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου χαιρέτισε το ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη κάνει πράξη, όπως είπε, τη διαχρονική θέση του ΔΗΣΥ για μείωση της στρατιωτικής θητείας που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης.

Και πρόσθεσε ότι η μείωση της στρατιωτικής θητείας ήταν κάτι που έπρεπε να εφαρμοστεί εδώ και καιρό, «γιατί θεωρούμε» όπως ανέφερε «ότι το οφείλουμε στους νέους μας».

«Ταυτόχρονα με την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών ενισχύεται το αξιόμαχο της ΕΦ» συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι η αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Κυβέρνηση στην υλοποίηση του έργου της αφήνει στο περιθώριο όσους συνεχίζουν να αντιδρούν και οποία θα πρέπει επιτέλους να βγουν να πουν στους πολίτες ξεκάθαρα αν συμφωνούν ή όχι με αυτό το μεταρρυθμιστικό μέτρο.

Πηγή: KYΠΕ