Η Cyta βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού «Λογιπαίγνιον 2016»

{loadposition ba_textlink}

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε η τελική αξιολόγηση και η βράβευση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, που διακρίθηκαν στο «Λογιπαίγνιον 2016», τον 8ο Ετήσιο Διαγωνισμό Δημιουργίας Παιγνιδιών για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με στρατηγικό συνεργάτη τη Cytanet.

O Δρ Pedro Trancoso, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ανέφερε ότι ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο προσπαθειών για προώθηση της Επιστήμης της Πληροφορικής, της Κοινωνίας της Πληροφορίας, των Πολυμέσων και του Σχεδιασμού.

Ο κύριος Κίκης Κυριάκου, Διευθυντής Καταναλωτικής Αγοράς της Cyta, επισήμανε τη σημαντικότητα και τα οφέλη μιας τέτοιας προσπάθειας και είπε ότι η Cyta, στο πλαίσιο των στρατηγικών της στόχων, στηρίζει ενεργά τέτοια έργα που προάγουν την τεχνολογία, την εξέλιξη και την καινοτομία στους νέους της Κύπρου. Ανέφερε, επίσης, ότι η προώθηση της ηλεκτρονικής μάθησης στους μαθητές και στους φοιτητές συμβάλλει ουσιαστικά στην υιοθέτηση των νέων επιτευγμάτων της τεχνολογίας και, κατ’ επέκταση, στην πρόοδο της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με στόχο τη δημιουργική αξιοποίηση των παιχνιδιών, η Cytanet και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεννόηση με τους νικητές, θα αναρτήσουν τα παιχνίδια στην ιστοσελίδα της Cytanet στη διεύθυνση www.iportal.cytanet.com.cy, στην κατηγορία ‘entertainment’, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα δουν και να παίξουν. Στην ιστοσελίδα αυτή υπάρχουν, επίσης, τα παιχνίδια που έχουν βραβευτεί στον περσινό αντίστοιχο διαγωνισμό.

Η Cytanet συγχάρηκε τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και για τις διακρίσεις τους, απονέμοντας στον καθένα δωροκουπόνι αξίας €100 από τα Cytashop.

(Δελτία Τύπου της Cyta και φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να βρείτε επίσης, και στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy/pr/pressreleases)