Η Πόλης Χρυσοχούς θα αποκτήσει μονοπάτι της φύσης

{loadposition ba_textlink}

Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο που αφορά το μονοπάτι της φύσης κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Άγγελο Οδυσσέως, ο οποίος ενημέρωσε για το θέμα την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Οδυσσέως ανέφερε πως έχει αποστείλει σχετική επιστολή στο Τμήμα Περιβάλλοντος για μετονομασία του έργου από μονοπάτι της φύσης σε Γραμμικό Πάρκο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ενημέρωσε επίσης –όπως είπε- την Έπαρχο ότι έχει γραπτή θετική απάντηση από το Τμήμα Περιβάλλοντος, η οποία κοινοποιήθηκε και στην ίδια.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς εξήγησε πως λόγω του ότι σύντομα αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και για να υποβληθεί η αίτηση για χρηματοδότησή του θα πρέπει το έργο να είναι ώριμο και αδειοδοτημένο.

Απηύθυνε επίσης έκκληση προς την Έπαρχο Πάφου όπως συνεργαστεί και παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια απαιτηθεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο για υποβολή της αίτησης για την απαιτούμενη πολεοδομική έγκριση.

Πηγή: KYΠΕ