Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

{loadposition ba_textlink}

Σε χαιρετισμό της, στο ετήσιο συνέδριο «Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία» που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από φοιτητές και νομικούς, Πολιτιστικό Κέντρο του πανεπιστημίου, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου (η οποία προήδρευσε του συνεδρίου) αναφέρθηκε στις διακρίσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου από το QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars) και μόλις πρόσφατα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης από το U-Multirank. «Εύχομαι ολόψυχα να επαυξάνεται συνεχώς και η φήμη σας και η αξιολόγηση του πανεπιστημίου σας διότι η προσφορά σας τόσο στο χώρο της Κύπρου αλλά και πανευρωπαϊκά θα μπορούσα να πω – και εύχομαι και παγκοσμίως – είναι μεγάλη και εύχομαι συνεχώς να επαυξάνεται», είπε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Κλείνοντας το χαιρετισμό της, η κ. Θάνου – Χριστοφίλου είπε ότι «διακεκριμένοι επιστήμονες της Νομικής, καθηγητές του Δικαίου και διακεκριμένοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδος είναι σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου». Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδος και Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής, Κώστας Γουλιάμος δήλωσε ότι είναι χαρά και τιμή να έχουμε ανάμεσά μας μια εξέχουσα προσωπικότητα από την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «ο νομικός πολιτισμός είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή Ημερίδα». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής, Ιάκωβος Φαρσεδάκης.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά και έχει πλέον καταστεί θεσμός ανάμεσα στον ακαδημαϊκό και νομικό κόσμο της Κύπρου και της Ελλάδας. Ομιλητές στο συνέδριο ήταν ο Αρεοπαγίτης κ. Δημήτριος Τζιούβας και ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης καθώς και πέντε πρωτοβάθμιοι καθηγητές και από τις τρεις Νομικές Σχολές της Ελλάδας.