Η Υπ. Αφερεγγυότητας πέτυχε το στόχο κατάθεσης στο δικαστήριο 40 αιτήσεων εντός της εβδομάδας

{loadposition ba_textlink}

Το στόχο που έθεσε, όπως μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας καταχωρηθούν στο δικαστήριο οι πρώτες 40 αιτήσεις έκδοσης διαταγμάτων απαλλαγής οφειλών και μέχρι τέσσερις αιτήσεις για προσωπικά σχέδια αποπληρωμής, πέτυχε η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Γιώργο Καροτσάκη.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καροτσάκης είπε ότι με τον αριθμό των αιτήσεων που θα κατατεθούν σήμερα στο δικαστήριο, επιτυγχάνεται ο στόχος της Υπηρεσίας για την τρέχουσα εβδομάδα σε σχέση με τον αριθμό των αιτήσεων που θα κατατεθούν, σημειώνοντας ότι ο στόχος ήταν η κατάθεση στο δικαστήριο μέχρι 40 αιτήσεων έκδοσης διαταγμάτων απαλλαγής οφειλών και μέχρι τεσσάρων αιτήσεων προσωπικών σχεδίων αποπληρωμής.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας είπε ακόμη ότι θα συνεχιστεί από Δευτέρας η κατάθεση στο δικαστήριο αιτήσεων, ενώ κατά τις επόμενες ημέρες θα εντατικοποιηθεί η διεκπεραίωση αιτήσεων από την Υπηρεσία έτσι ώστε να κατατίθενται περισσότερες ανά εβδομάδα.

Επιπλέον, ο κ. Καροτσάκης είπε στο ΚΥΠΕ ότι είχαν απαντηθεί την Τετάρτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Κυπριακή Δημοκρατία τα ερωτήματα που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με το κυβερνητικό σχέδιο για προστασία της κύριας κατοικίας ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Η υλοποίηση του σχεδίου έχει ανατεθεί στον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ).

Ο κ. Καροτσάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα το σχέδιο θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε αυτό να τεθεί σε εφαρμογή.

Το σχέδιο, το οποίο απευθύνεται στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σε μικρές επιχειρήσεις, προβλέπει επιχορήγηση του 60% των δόσεων του δανείου με μέγιστο ποσό κρατικής στήριξης 10.000 ευρώ κρατική ετησίως.

Σημειώνεται ότι οι δανειολήπτες θα πρέπει πρώτα να αποταθούν σε Σύμβουλο Αφερεγγυότητας για την κατάρτιση προσωπικού σχεδίου αποπληρωμής μέσω του πλαισίου Αφερεγγυότητας και στη συνέχεια να αποταθούν στον ΚΟΑΓ σε περίπτωση που πληρούν τα διάφορα κριτήρια του Σχεδίου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας (εισοδηματικά, αξίας κατοικίας και άλλα).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ