Η πτώση στη ζήτηση του iPhone τιμωρεί τους προμηθευτές της Apple

{loadposition ba_textlink}

H πτώση στην ζήτηση του iPhone έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο πονοκέφαλο στους προμηθευτές της Apple στην Ασία με πολλούς από αυτούς να εύχονται η κατάσταση να αλλάξει σύντομα.

Η Foxconn για παράδειγμα ο μεγαλύτερος συνεργάτης της Apple είδε το τελευταίο τρίμηνο μια πτώση στα κέρδη που έφτασε το 9.2%, ενώ και η Pegatron δέχτηκε μεγάλο πλήγμα με πτώση που άγγιξε το 35.1%.

Όπως γνωρίζουμε η Apple μετά από 13 χρόνια είδε στο τελευταίο τρίμηνο για πρώτη φορά πτώση στις πωλήσεις της με απαρχή το iPhone. Οι αναλυτές πιστεύουν πως η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για ακόμη τουλάχιστον έναν χρόνο, ενώ το επερχόμενο iPhone δεν αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές.

Φυσικό λοιπόν ήταν οι προμηθευτές της Apple να περνάνε δύσκολες στιγμές αυτή την περίοδο τόσο γιατί βλέπουν πτώση στις πωλήσεις τους όσο και γιατί δεν είναι σίγουροι για αλλαγή της κατάστασης στο άμεσο μέλλον.

Να τονίσουμε βέβαια πως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές smartphones πέρα από την Apple αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στο να αυξήσουν πλέον και άλλο το μερίδιο τους στην αγορά.

Σίγουρα η έλευση του iPhone 7 αυτό τον Σεπτέμβριο θα φέρει μια ανάταση τόσο στην Apple όσο και στους προμηθευτές της αλλά κανείς δεν γνωρίζει για πόσο θα κρατήσει ειδικά μιας και όλοι μιλάνε πως οι επόμενες μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα στην ναυαρχίδα της Apple δεν έρχονται φέτος αλλά του χρόνου.

Πηγή: newsbeast.gr