Υεμένη: Τουλάχιστον 41 στρατιωτικοί νεκροί από διπλή επίθεση στο Άντεν

{loadposition ba_textlink}

Σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, το ΙΚ διευκρινίζει ότι ένας από τους καμικάζι, ο οποίος κατονομάστηκε ως Αμπού Άλι αλ Αντένι, πυροδότησε τη ζώνη με εκρηκτικά με την οποία ήταν ζωσμένος καθώς βρισκόταν ανάμεσα σε νεοσύλλεκτους “του στρατού των αποστατών”, που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην κατοικία του διοικητή της στρατιωτικής βάσης του Χορ Μάκσαρ, “προκαλώντας το θάνατο περισσότερων από 30 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων”.

Λίγο μετά, “η πυροδότηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο της βάσης του Μπαντρ προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες”, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΙΚ.

Από τις δύο επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 41 άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφάλειας, οι οποίοι επισήμαναν ότι υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός τραυματιών.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που κάνει το ΙΚ κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Υεμένης του Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι σε λιγότερο από δέκα ημέρες.

Στις 15 Μαΐου, η τζιχαντιστική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο δεκάδες νεοσύλλεκτους της αστυνομίας στη Μουκάλα, πρωτεύουσα της Χαντραμούτ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, από την οποία σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα επωφελήθηκαν του πολέμου που έχει φέρει αντιμέτωπες από το Μάρτιο του 2015 τις δυνάμεις, που είναι πιστές στον πρόεδρο Μανσούρ Χάντι, με τους σιίτες αντάρτες Χούτι, που έχουν συμμαχήσει με τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, για να εντείνουν τη δράση τους στη νότια και τη νοτιοανατολική Υεμένη.

Πηγή: KYΠΕ