Υπ. Παιδείας: “Ο Νεόφυτος Χανδριώτης έδωσε μαθήματα θέλησης και αγωνιστικότητας”

{loadposition ba_textlink}

O Nεόφυτος Χανδριώτης έδωσε μέσα από την σκληρή περιπέτεια της υγείας του, μαθήματα ζωής, λεβεντιάς και ψυχικής δύναμης, δεν λιποψύχησε, δεν έχασε την ελπίδα και την πίστη, δεν έπαψε να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια μέχρι το τελευταίο λεπτό της ζωής του και με την ονομασία της κλειστής αίθουσας γυμναστικής του Ενιαίου Λυκείου Κύκκου Β΄, σε Αίθουσα «Νεόφυτος Χανδριώτης» τιμούμε με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό στην εκδήλωση ανέφερε ότι τιμάται με τον καλύτερο τρόπο η μνήμη ενός νέου, που πάντα στην καρδιά μας θα είναι μαχητής και πρωταθλητής γιατί ο Νεόφυτος Χανδριώτης θα αποτελεί πάντοτε πρότυπο αξιοπρέπειας και περηφάνιας και η μνήμη του θα είναι παρηγοριά για τους γονείς του.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι ο 22χρονος Νεόφυτος ξεχώριζε από μικρός για τις επιδόσεις του και για τον εξαίρετο χαρακτήρα του και αρίστευσε τόσο στο Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας, όσο και στο Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β΄, το οποίο σήμερα τον τιμά. Παράλληλα, εντάχθηκε στην ομάδα καλαθόσφαιρας της ΕΘΑ, όπου εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους διεθνείς guard της ομάδας και ως στρατιώτης στη συνέχεια, τίμησε την καλαθόσφαιρα με τη συμμετοχή του στην Εθνική Ενόπλων.

Ανέφερε ότι παρά τη διάγνωση της ασθένειάς του, ο Νεόφυτος παλεύει θαρραλέα και αριστεύει στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Κύπρου ενώ συνεχίζει να πολεμά ακόμη και όταν μεταφέρθηκε στη Βοστώνη το περασμένο καλοκαίρι. Πέρασε δύσκολες και επώδυνες στιγμές, είπε ο Υπουργός, χωρίς να λυγίσει ούτε στιγμή, χωρίς να χάσει το χαμόγελο και την πίστη του και δίνει δύναμη στους γονείς του.

Ο κ. Καδής συνεχάρη τους γονείς του Νεόφυτου για τον αγώνα που έδωσαν και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν για τη ζωή του παιδιού τους λέγοντας ότι νιώθουμε όλοι περήφανοι για νέους όπως ο Νεόφυτος αλλά ταυτόχρονα η λύπη μας είναι βαθύτατη για την απώλειά του.

Συνεχάρη επίσης τη Διεύθυνση, τον Καθηγητικό Σύλλογο και τους μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Κύκκου Β΄, καθώς επίσης και τη Σχολική Εφορεία Έγκωμης, γιατί με τη σημερινή εκδήλωση τιμούν, όπως είπε, με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη ενός νέου, που πάντα στην καρδιά μας θα είναι μαχητής και πρωταθλητής.

Πηγή: KYΠΕ